Zomersluiting We zijn er even tussenuit van 29-7 tot 12-8. Na de vakantie zijn wij weer graag tot uw dienst!
Zomersluiting We zijn er even tussenuit van 29-7 tot 12-8. Na de vakantie zijn wij weer graag tot uw dienst!
Inspiratie
Architecten
Werkwijze
Woningstijlen
Woonthema's
Nieuws
Contact

Op zoek naar woninginspiratie?

Vraag ons inspiratieboek aan

Vraag inspiratieboek aan

Sluit venster

Nicky van der Kooij

Wie is Nicky van der Kooij?

Als Architect heb ik de voorkeur voor natuurlijke en tactiele materialen in combinatie met duurzame ontwerpen. Mijn architectuurstijl is te beschrijven als modern. Ik vind het altijd leuk en een uitdaging om klassieke bouwstijlen te vertalen naar een hedendaagse variant. Bij het ontwerpen van woningen komen de wensen van de opdrachtgever, specifieke eigenschappen locatie en de architectonische visie samen tot een. Hiermee is het mogelijk om te komen tot een unieke woning met karakter.

Stel een vraag aan Nicky van der Kooij Maak een afspraak met Nicky van der Kooij
Passie

In mijn vrijetijd ben ik veel op of in het water te vinden. Als het waait doe ik aan kitesurfen en bij geen wind ga ik graag wakeboarden. Daarnaast ga ik op tropische bestemmingen graag duiken. Naast watersporten heb ik de volgende hobby’s: reizen, golfen en koken.

Inspiratie

Samen met mijn vriendin, welke tevens ook architect is, zijn wij eigenlijk altijd wel opzoek naar architectonische pareltjes. Dit doen we dicht bij huis of ver weg. Ik kan bijna alle architectuurstijlen waarderen wanneer het past in zijn omgeving of tijdsgeest. Architectonische projecten hoeven voor mij zeker niet groot te zijn. De meeste waardering heb ik voor kleinere projecten, zoals woningen, waar een hoop aandacht is voor verfijning en detaillering en waar interieur en exterieur als één geheel is ontworpen. Mijn architectonische helden zijn Peter Zumthor, Frank Lloyd Wright, John Lautner en Le Corbusier.

Meer over Nicky van der Kooij

Het is onze droom om ooit een eigen huis te ontwerpen en te bouwen dat geïnspireerd is door ontwerp koppel Charles en Ray Eames. Zij hebben in 1948 het experimentele Eames House ontworpen, de combinatie van wonen en werken spreekt ons hier erg aan. Een andere inspiratie is het Sheats Residence, ontworpen door John Lautner in 1961, waar interieur, exterieur en tuin als één geheel ontworpen is.

Wat inspireert jullie en hoe komt jullie droomwoning er uit te zien?
Bekijk de ontwerpen van Nicky van der Kooij