Zomersluiting We zijn er even tussenuit van 29-7 tot 12-8. Na de vakantie zijn wij weer graag tot uw dienst!
Zomersluiting We zijn er even tussenuit van 29-7 tot 12-8. Na de vakantie zijn wij weer graag tot uw dienst!
Inspiratie
Architecten
Werkwijze
Woningstijlen
Woonthema's
Nieuws
Contact

Op zoek naar woninginspiratie?

Vraag ons inspiratieboek aan

Vraag inspiratieboek aan

Sluit venster

Een energieneutraal huis bouwen?

Als we de opwarming van de aarde willen tegengaan is het belangrijk dat we steeds duurzamer gaan leven. Een belangrijke stap hierin is energieneutraal bouwen. Bij Livingstone zien we ook dat deze manier van bouwen steeds meer terrein wint. 

Het laten bouwen van een energiezuinige woning is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. U bent namelijk minder geld kwijt aan stookkosten. 

De uitdaging van energieneutraal bouwen

Het blijkt nog steeds een hele uitdaging om een energieneutrale woning te bouwen. Energieneutraal wil zeggen dat de energie die verbruikt wordt, zelf wordt opgewekt. Bij Livingstone helpen we u graag met de bouw van uw energieneutrale woning. We bieden verschillende duurzame oplossingen voor uw toekomstige droomvilla.

Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen (PV-panelen), een zonneboiler en/ of extra isolatie. Vooral isolatie is erg belangrijk als het gaat om energieneutraal wonen. Een goede isolatie zorgt ervoor dat de warmte beter wordt binnengehouden. Dit doen we bij Livingstone door isolatie in de muren, vloeren en het dak te plaatsen. Hierdoor gaat er zo min mogelijk energie verloren.

Energieneutraal bouwen

Kort samengevat, Livingstone realiseert graag uw droomhuis volgens de BENG-eisen. Zodra onze architecten beginnen met het schetsen van uw woningontwerp, worden deze nieuwe eisen al meegenomen. Het uiteindelijke woningontwerp zal geheel aan deze nieuwe norm voldoen.

Verschil tussen energieneutraal en Nul op de Meter 

Er is maar een klein verschil tussen een Nul op de Meter woning en een energieneutrale woning. Bij een Nul op de Meter staat de de elektriciteitsmeter aan het eind van het jaar op nul. Dit komt omdat er over het jaar heen dan evenveel energie verbruikt is als dat er opgewekt is. 

En dan is er ook nog BENG: Bijna EnergieNeutraal Gebouw. Vanaf 1 januari 2021 is EPC vervangen door BENG. Deze nieuwe norm geldt voor alle nieuwbouw, dus ook de woningbouw. De vergunningsaanvragen voor alle nieuwe woningen zullen dus tegenwoordig moeten voldoen aan de eisen van BENG. Bij Livingstone bouwen we graag uw woning volgens de BENG eisen, maar we houden uiteraard ook rekening met uw persoonlijke wensen.

Een energieneutrale woning bouwen 

Bij Livingstone bouwen we graag de energiezuinige woning van uw dromen. Onze architecten maken graag een ontwerp voor u op maat. Zo kunt u zelf kiezen hoe uw huis eruit komt te zien en gaan we pas aan de slag als u 100% tevreden bent met het ontwerp. 

Energieneutraal bouwen

Bij Livingstone krijgt u dus geen standaard prefab woning, maar een geheel unieke woning die voor u op maat gemaakt is! Daarbij verzorgen we graag het hele totaalplaatje, zodat u geheel ontzorgd wordt tijdens het bouwen van uw huis. Net als bij een prefab woning bestellen wij uw villa casco. Hierdoor heeft u dus wel de voordelen van casco bestellen, maar krijgt u wél een woning op maat. 

Een eigen villa bouwen? Ga voor Livingstone!

Een eigen huis laten bouwen? Bekijk de mogelijkheden van energieneutraal wonen bij Livingstone! Vraag ons inspiratieboek aan of maak een afspraak op ons inspiratieplein.

❮ Naar nieuwsoverzicht