Inspiratie
Architecten
Werkwijze
Woningstijlen
Woonthema's
Nieuws
Contact
0
Vraag direct ons inspiratieboek aan!
+

Schuurwoning

Geniet van de omgeving met een schuurwoning

Wat is een schuurwoning

Een schuurwoning is een populaire architectuurstijl die voortkomt uit de heropbouw van een boerenerf nadat de agrarische activiteiten zijn gestopt. Na het opruimen van de schuur werd deze vaak omgebouwd tot een tweede huis. Dit resulteerde in een prachtige landelijke woning met een vrije indeling gericht op het landschap.

Deze bouwstijl is de laatste jaren in populariteit gestegen en wordt nu veel toegepast op losse kavels zonder bestaande boerderij. Met een schuurwoning is het mogelijk vier seizoenen in het jaar uit te kijken over het landschap en te genieten van de omgeving. Een schuurwoning haalt het buitenleven terug naar binnen.

De kenmerken van een schuurwoning

De kenmerken van een schuurwoning

De langwerpige, rechthoekige vorm en het zadeldak zijn belangrijke karaktereigenschappen van een schuurwoning. De woonstijl kenmerkt zich verder door een (modern-)landelijke uitstraling en het gebruik van natuurlijke materialen. Er zijn meerdere aspecten die deze woning uniek maken. Enkele typische kenmerken van een schuurwoning:

  • De basis heeft een sobere en eenduidige vorm;
  • Het gebruik van natuurlijke materialen in de vorm van bijv. een rieten kap en/of houten geveldelen;
  • De voorzijde oogt vaak wat meer gesloten, terwijl de achterzijde is voorzien van royale raampartijen.
  • In het ontwerp zijn soms ook typische kenmerken uit een bepaalde streek verwerkt.

Een schuurwoning bouwen met Livingstone

Droomt u van uw unieke, op maat gemaakte schuurwoning, die aan al uw persoonlijke woonwensen en -behoeften voldoet? Livingstone helpt u van advies, ontwerp tot aan project- en kopersbegeleiding en realisatie van de bouw. 

Van advies tot realisatie

Tijdens een oriëntatiegesprek bespreken we uw persoonlijke woonwensen, de mogelijkheden van de kavel en kijken we of er een goede klik is. Een goede klik met de architect is ten slotte de sleutel naar (bouw) succes! Uw architect gaat samen met u aan de slag om uw maatwerk woning te ontwerpen. Na het ontwerp ontvangt u een gerichte prijsindicatie van uw droomwoning, waardoor u niet voor verrassingen komt te staan tijdens de bouw. Wij begeleiden u vanaf het eerste idee tot en met de oplevering van uw woning. Benieuwd naar de mogelijkheden om uw droomwoning op maat te ontwerpen? Plan vrijblijvend een afspraak en maak kennis met Livingstone. 

Maak vrijblijvend een afspraak

Onze schuurwoningen

Door de jaren heen heeft Livingstone samen met onze bouwpartners veel mooie projecten gerealiseerd. Bekijk hieronder een selectie van onze schuurwoningen.

Over Villa Maasdam

Villa Maasdam is een exclusieve, op maat ontworpen schuurwoning met bijpassende vrijstaande berging. Opvallend zijn het stijlvolle kleurgebruik en de schitterende houten elementen. De voorzijde van de woning oogt speels dankzij het wisselend lijnenspel in de gevel.

Over Villa Abcoude

Deze unieke Livingstone schuurwoning is een prachtig exclusief ontwerp met een schitterende afwerking. De gevels zijn bekleed met gemodificeerde houten panelen waardoor onze opdrachtgever hier tien jaar zorgeloos en onderhoudsvrij van kan genieten.

Over Villa Voorschoten

Deze exclusieve, robuuste Livingstone villa is een moderne vertaling van een bijzondere schuurwoning. Opvallend is de unieke asymetrische kap, die aan de voorzijde deels tot aan de grond doorloopt. Het stijlvolle donkere metselwerk wordt afgewisseld met stijlvolle, houten gevelbekleding.

Bekijk onze villa's en ontwerpen in ons inspiratieboek
Vraag het inspiratieboek aan

Over Livingstone

Livingstone ontwerpt en bouwt uw unieke, luxe, maatwerk droomwoning. Samen met onze ervaren en professionele architecten vertalen we uw ideeën naar een exclusief ontwerp op maat om dit vervolgens daadwerkelijk te bouwen. Livingstone ontzorgt u volledig gedurende het proces. Wij zorgen ervoor dat uw toekomstige woning voldoet aan alle eisen, vanaf de allereerste schets tot en met de feestelijke oplevering. Meer weten over Livingstone? Vraag ons inspiratieboek aan of bezoek ons inspiratieplein in Breda om inspiratie op te doen en kennis te maken.

Veelgestelde vragen

Wat is een schuurwoning?

Een schuurwoning is een prachtige woning met een landelijke uitstraling. U kijkt hiermee heerlijk uit over het landschap. Deze architectuurstijl komt voort uit het ombouwen van een schuur tot een tweede huis. De laatste jaren wordt deze bouwstijl veel toegepast op losse kavels zonder boerderij.

Wat kost een schuurwoning?

De kosten van een schuurwoning zijn geheel afhankelijk van uw ontwerp. Op basis van uw wensen maken we een schets en kunnen wij de prijs voor u bepalen. De prijsindicatie is een vaste prijs waardoor u niet voor verrassingen komt te staan tijdens de bouw van uw woning.

Hoe bouw ik een schuurwoning?

Het bouwen van een schuurwoning begint bij het ontwerp. Na het in kaart brengen van uw wensen maken we een conceptontwerp. Bent u geheel tevreden en past het binnen uw budget? Dan kunnen we de overeenkomst tekenen en gaan we starten met de bouw van uw droomwoning.

Wat zijn de kenmerken van een schuurwoning?

De schuurwoning heeft een aantal typische kenmerken. Ten eerste heeft de basis van een schuurwoning doorgaans een sobere en eenduidige vorm. Daarnaast wordt er meestal veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een rieten kap, die een rustieke uitstraling geeft aan de woning. Een ander kenmerk van een schuurwoning is het contrast tussen de voor- en achterzijde. De voorzijde van de woning is vaak wat meer gesloten, met beperkte raampartijen. Dit geeft de woning een bescheiden en ingetogen uitstraling aan de straatkant. Aan de achterzijde daarentegen worden royale raampartijen toegepast. Dit zorgt voor veel natuurlijk lichtinval en een connectie met de omgeving. Het ontwerp kan ook regionale kenmerken bevatten die de woning een karakteristiek uiterlijk geven.