Inspiratie
Creatie
Realisatie
Felicitatie
Welkom thuis
Nieuws Werken bij Contact Kennis maken?
0
Vraag direct ons inspiratieboek aan!
+

Schuurwoning

Villa's op maat en een volledig ontzorgd bouwproces.

Samen realiseren we uw droomvilla

Een schuurwoning haalt het buitenleven terug naar binnen. U kijkt met deze woning heerlijk uit over het landschap waardoor u kunt genieten van de seizoenen in de omgeving. De langwerpige, rechthoekige vorm en het zadeldak zijn belangrijke karaktereigenschappen. De woonstijl kenmerkt zich verder door een (modern-)landelijke uitstraling en het gebruik van natuurlijke materialen. Livingstone realiseert uw droomvilla en helpt u bij het samenstellen van de perfecte woning waar u nog jarenlang van kunt genieten.

Maak kennis met onze architecten

Wat is een schuurwoning?

Een schuurwoning is een populaire architectuurstijl. Deze komt voort uit de heropbouw van een boerenerf nadat de agrarische activiteiten waren gestopt. Na het opruimen van de schuur werd deze vaak omgebouwd tot een tweede huis. De uitstraling die ze hieraan meegeven sluit aan op de bouwstijl van de betreffende boerderij zelf. Dit resulteerde in een prachtige landelijke schuurwoning. Deze bouwstijl is de laatste jaren in populariteit gestegen en wordt nu veel toegepast op losse kavels zonder bestaande boerderij.

De kenmerken van een schuurwoning

Er zijn meerdere aspecten die deze woning uniek maken. Enkele typische kenmerken van een schuurwoning:

  • De basis heeft een sobere en eenduidige vorm;
  • Het gebruik van natuurlijke materialen in de vorm van bijv. een rieten kap en/of houten geveldelen;
  • De voorzijde oogt vaak wat meer gesloten, terwijl de achterzijde is voorzien van royale raampartijen.

 

Al deze kenmerken uiten zich in een warme en sfeervolle villa met prachtig uitzicht over uw omgeving. Heeft u specifieke wensen voor uw persoonlijke woning? Onze architecten kijken graag met u mee naar de mogelijkheden en nemen dit mee in het woningontwerp.

Bekijk onze gerealiseerde schuurwoningen

Livingstone heeft over de jaren heen schuurwoningen ontworpen en gebouwd door heel Nederland. Bekijk hieronder een selectie van onze villa’s.

Over Villa De Kwakel

Deze moderne villa springt in het oog dankzij het contrasterend kleurgebruik in de gevels. De strakke belijning en royale raampartijen zorgen voor een stijlvol en licht geheel.  De veranda, tussen de woning en de berging, en het zwembad in de tuin zorgen voor een luxe uitstraling.

Over Villa Maasdam

Villa Maasdam is een exclusieve, op maat ontworpen schuurwoning met bijpassende vrijstaande berging. Opvallend zijn het stijlvolle kleurgebruik en de schitterende houten elementen. De voorzijde van de woning oogt speels dankzij het wisselend lijnenspel in de gevel.

Over Villa Haastrecht

Villa Haastrecht is een moderne variant van een schuurwoning. Opvallend is de robuuste entree van twee verdiepingen hoog. Deze tijdloze villa valt op door de eenvoud in belijning en het warme kleurgebruik in de gevels. De verspringing in de achtergevel geeft het ontwerp een speels karakter.

Landelijk versus modern

Bij schuurwoningen wordt er vaak gesproken over een landelijk- of modern ontwerp. Een landelijke schuurwoning kenmerkt zich door een rieten kap en het gebruik van hout. Bij een modern ontwerp wordt er gebruik gemaakt van vlakke pannen en royale raampartijen. Het is ook mogelijk om deze twee stijlen te combineren. Onze architecten denken graag met u mee.

Energiezuinig bouwen

Onze architecten houden bij het ontwerp van uw schuurwoning rekening met de norm Bijna EnergieNeutrale Gebouwen (BENG). Zij adviseren u over uw keuze voor een warmtepomp, het aantal zonnepanelen, isolatie en alle andere duurzaamheidsmaatregelen. Zo kunt u straks genieten van alle comfort in uw nieuwe woning.

Kosten schuurwoning bouwen

De kosten voor het bouwen van uw moderne schuurwoning zijn afhankelijk van uw wensen. Hierbij kunt u denken aan de inrichting van uw tuin, het interieur en exterieur. Verder is er sprake van kosten voor de fundering, nutsvoorzieningen en het aanvragen van vergunningen. Na het in kaart brengen van uw wensen kunnen wij de exacte kosten voor u uitwerken.

De financieringskosten

Naast de kosten voor de kavel en het bouwen van uw schuurwoning zijn er kosten voor het regelen van de financiering. Hierbij kunt u denken aan taxatie-, hypotheek-, notaris- en grond- en bouwrentekosten.

Bekijk onze villa's en ontwerpen in ons inspiratieboek
Vraag het inspiratieboek aan

Ontwerp uw eigen woning

Wij hechten waarde aan een perfecte vertaling van uw specifieke woonwensen naar uw droomvilla. U kiest bij Livingstone dan ook uw eigen architect. Tijdens het gesprek worden uw wensen in kaart gebracht en krijgt u een visueel beeld bij uw toekomstige schuurwoning.

Wat kost een schuurwoning?

Veel factoren spelen een rol in de kosten. Denk hierbij aan de grootte van de kavel, de afmetingen van de woning, de materialen die worden gebruikt en de extra opties die u kiest. In het adviesgesprek kan onze architect u perfect adviseren over de invloed van uw mogelijke keuzes op het budget. Zo weet u precies of het woningontwerp aansluit bij uw financiën.