Inspiratie
Architecten
Werkwijze
Woningstijlen
Woonthema's
Nieuws
Contact

Op zoek naar woninginspiratie?

Vraag ons inspiratieboek aan

Vraag inspiratieboek aan

Sluit venster

Levensloopbestendige woning

De perfecte toekomstbestendige woning op maat

Wat is een levensloopbestendige woning?

Een levensloopbestendige woning is een toekomstbestendige woning. Deze bouwstijl is de laatste jaren erg populair geworden. Het is een woning die geschikt is om lang zelfstandig te wonen, ook op latere leeftijd. Het ontwerp houdt rekening met diverse factoren. Zo kunt u denken aan een goede bouwlocatie, een ruime inrichting en de juiste ruimte-indeling. Denk bijvoorbeeld ook aan een personenlift.

Om dit te realiseren wordt er op voorhand rekening gehouden met de toekomstbestendigheid van de indeling en inrichting. Benieuwd naar de kenmerken van deze woning?

Lees meer over de kenmerken

De kenmerken van een levensloopbestendige woning

Een levensloopbestendige woning beschikt over een aantal typerende kenmerken om comfortabel en veilig te wonen. Zo beschikt de woning onder andere over:

  • Noodzakelijke ruimtes op de begane grond;
  • Genoeg ruimte voor een rollator of rolstoel;
  • Geen drempels;
  • Een slaapkamer met badkamer, inloopdouche op de begane grond of een lift naar een andere verdieping;
  • Genoeg verlichting op de looproutes.

Realiseer uw levensloopbestendige villa met Livingstone

Uw eigen levensloopbestendige villa laten ontwerpen en bouwen? Bij Livingstone helpen onze ervaren architecten u met het ontwerpen van uw droomwoning die voldoet aan al uw persoonlijke woonwensen. Wist u bijvoorbeeld dat het sinds 2021 verplicht is om Bijna EnergieNeutraal te bouwen (BENG)? Deze nieuwe eisen zorgen voor veranderingen in het bouwproces en de materialen die worden gebruikt. Livingstone helpt u graag verder en ontzorgt u volledig bij de realisatie van uw droomwoning. Ook adviseren wij u op het gebied van duurzaam bouwen, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Wilt u zo lang mogelijk genieten van de perfecte locatie in een fijne omgeving? Bespreek de mogelijkheden voor het bouwen van een levensloopbestendige woning met een van onze architecten. Plan vrijblijvend een afspraak in en maak kennis met Livingstone.

Plan vrijblijvend een afspraak

Bouw uw levensloopbestendige villa in 3 stappen

1

Kennismaking & ontwerp

Tijdens een eerste, oriënterend gesprek kijken we samen naar uw wensen en behoeften, naar de mogelijkheden op uw kavel en geven we advies voor uw droomvilla. Nadat uw wensen in kaart zijn gebracht, gaat de architect aan de slag met het schetsontwerp. Hierin worden al uw persoonlijke wensen verwerkt. Dit gebeurt allemaal binnen de voorschriften van het bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan van de gemeente. Het 3D-ontwerp en de prijsopgave worden vervolgens aan u gepresenteerd.

 

2

Kopersbegeleider

Is de overeenkomst getekend en is het 3D ontwerp naar wens? Dan zal uw persoonlijke kopersbegeleider u verder begeleiden bij uw keuzes op afwerkings- en comfortniveau. Uw kopersbegeleider staat voor u klaar om u te adviseren en te helpen bij elke stap van het proces. Bovendien zal hij of zij ook fungeren als contactpersoon tussen u en de lokale bouwpartner, waardoor de communicatie onderling soepel verloopt. Dit zorgt voor een zorgeloos en gestroomlijnd bouwproces, zodat u zorgeloos kunt genieten van de bouw van uw nieuwe woning.

 

3

Bouw & oplevering

Nu de voorbereidingen zijn afgerond, is het tijd om met de bouw van uw droomhuis te beginnen! Met onze professionele en ervaren bouwpartners werken we samen om uw villa binnen de afgesproken periode te realiseren. Tijdens het bouwproces houden we u op de hoogte van de voortgang en staan we klaar om eventuele vragen te beantwoorden. Is het bouwproject afgerond? Dan volgt de feestelijke oplevering. Samen ontkurken we de champagne, waarna u kunt gaan genieten van uw droomvilla.

 

Download het gratis inspiratieboek boordervol wooninspiratie

Download inspiratieboek

Onze gerealiseerde levensloopbestendige woningen

Livingstone heeft over de jaren heen talloze levensloopbestendige woningen ontworpen en gebouwd. Bekijk hieronder een selectie van onze projecten.

Over Villa Oegstgeest

Deze schitterende villa in Oegstgeest is een stijlvol ontwerp met een geheel eigen karakter dankzij het contrasterend kleurgebruik in combinatie met de robuuste houten elementen. De woning biedt een zee aan woon- en leefruimte.

Over Villa Wateringen

Deze unieke, eigentijdse Livingstone villa is symmetrisch ontworpen met veel aandacht voor detail. Dankzij de combinatie van de lichte gevelstenen en grijze plint krijgt de woning een elegant karakter.

Over Villa Hoevelaken

Villa Hoevelaken is een exclusief woningontwerp met zowel landelijke als moderne stijlinvloeden. De gevels zijn opgebouwd uit een combinatie van wit stucwerk en donkere gevelstenen.

Over Livingstone villabouw

Livingstone ontwerpt en bouwt exclusieve villa’s op maat door heel Nederland. Livingstone begeleidt en ontzorgt u gedurende het hele proces, van schets tot oplevering. Door samen te werken met lokale bouwpartners realiseren we elke droomwoning op maat, die voldoet aan alle woonwensen. Benieuwd naar wie wij zijn en wat wij doen? Bezoek ons inspiratieplein in Breda of vraag ons inspiratieboek aan.

Veelgestelde vragen

Waarmee verschilt een levensloopbestendige woning van een normale woning?

Een levensloopbestendige woning verschilt met name qua indeling en ontwerp met een normale woning. In een levensloopbestendige woning wordt namelijk alles zo ingericht dat bewoners er, ongeacht hun gesteldheid, nog jaren kunnen blijven wonen. Hiervoor worden bepaalde aanpassingen en voorzieningen geïnstalleerd. Een normale woning speelt hier niet op in en zou later omgebouwd moeten worden om aan de vereisten van de bewoners te blijven voldoen.

Wat kost een levensloopbestendige woning?

De kosten van het bouwen van een levensloopbestendige villa zijn sterk afhankelijk van verschillende aspecten. Denk hierbij aan de grootte van de kavel en uw villa, de woonbehoeften en woonwensen en het interieur. Livingstone brengt graag al uw wensen in kaart en maakt voor u een schets op maat met daarin een gerichte prijsindicatie van de bouwkosten. In principe bent u over de gehele looptijd minder kwijt aan een levensloopbestendige woning omdat deze niet alleen aan de huidige woonwensen, de materiaalkeuzes maar ook aan de toekomstige woonwensen voldoet.

Hoe ziet een levensloopbestendige woning eruit?

Een levensloopbestendige woning ziet er op het eerste oog precies hetzelfde uit als een normale woning. Toch zijn er verschillen. Het zit hem meer in de inrichting en indeling van het huis. Zo zijn er een aantal kenmerken die ervoor zorgen dat bewoners zo lang mogelijk in hun eigen woning kunnen blijven wonen en hier comfortabel kunnen wonen. Dit kan variëren van drempelloze overgangen en aangepaste badkamers tot aan de aanwezigheid van technologie en het hebben van een toegankelijke tuin.