Zomersluiting We zijn er even tussenuit van 29-7 tot 12-8. Na de vakantie zijn wij weer graag tot uw dienst!
Zomersluiting We zijn er even tussenuit van 29-7 tot 12-8. Na de vakantie zijn wij weer graag tot uw dienst!
Inspiratie
Architecten
Werkwijze
Woningstijlen
Woonthema's
Nieuws
Contact

Op zoek naar woninginspiratie?

Vraag ons inspiratieboek aan

Vraag inspiratieboek aan

Sluit venster

Het Livingstone bouwsysteem

Livingstone modelleert uw woning van schets tot detaillering volledig in 3D. De onderdelen van uw woning worden exact geproduceerd op basis van dit model, inclusief voorzieningen voor installaties, sanitair, lichtpunten etcetera. Door deze grondige voorbereiding en het al in de fabriek gereedmaken van complete bouwdelen kunnen wij een zeer korte bouwtijd realiseren en zorgen we voor een perfecte samenkomst van alle verschillende elementen die samen uw woning zullen worden. Voor het realiseren van het op maat gefabriceerde casco van uw woning bieden wij de keuze uit twee materialen: beton of Cross Laminated Timber, kortweg CLT. Wij bespreken graag persoonlijk met u wat de bijzondere eigenschappen van beide materialen zijn en wat voor u de beste keuze is.

Betonnen Casco

Beton is natuurlijk een bekend en robuust materiaal en we hebben bij Livingstone al meer dan twintig jaar ervaring met de mogelijkheden die het biedt. Een woning met een betonnen casco heeft een grote massa, waardoor de geluidwering superieur is en het casco van zichzelf een temperatuurbuffer vormt.

CLT Casco

CLT of Cross Laminated Timber is kruislings verlijmd hout dat wordt toegepast als massieve platen van 7 tot 20 centimeter dikte. Constructief is het een volwaardig alternatief voor betonnen wanden en vloeren. Hout is een duurzaam en circulair bouwmateriaal: de bron (bos) is hernieuwbaar en aan het eind van de levensduur is hout goed herbruikbaar of recyclebaar. Toepassing van hout reduceert de CO2-uitstoot doordat de CO2 die de bomen tijdens hun leven hebben opgenomen in het materiaal blijft. Bovendien levert CLT bij de productie en verwerking minder CO2-uitstoot op dan andere materialen.

Meer uitleg over het bouwen in CLT