Inspiratie
Creatie
Realisatie
Felicitatie
Welkom thuis
Nieuws Werken bij Contact Kennis maken?
0
Vraag direct ons inspiratieboek aan!
+

Bouwkosten

Wat bepaalt de prijs van uw droomvilla?

Bij het bouwen van u woning heeft u met verschillende kosten te maken. De totale kosten zijn te verdelen in drie onderdelen, namelijk;

1

Kavelkosten

Dit zijn de kosten die u maakt voor de koop van een bouwkavel.

Kaveloverzicht
2

Bouwkosten

Bij Livingstone ontzorgen wij u van A tot Z bij het ontwerpen en bouwen van uw droomhuis. De kosten voor een perfecte begeleiding, het maken van het ontwerp, het opstellen van alle stukken voor het aanvraag van de vergunning, kosten voor de constructieve berekeningen, een interieurontwerp, een verlichtingsplan, badkamer- en keukenontwerp zijn al opgenomen in de prijs. Uiteraard zijn BTW, maar ook sanitair en tegelwerk al inclusief.  Een vrijstaande villa kan bij Livingstone worden gerealiseerd vanaf ca. € 500.000,–.

3

Bijkomende kosten

De bijkomende kosten bestaan uit de overige kosten die niet onder kavel kosten en bouwkosten vallen. Middels dit overzicht kunt u bepalen welke bijkomende kosten voor u van belang zijn.

Op welke wijze worden de bouwkosten van uw woning bepaald

Bij Livingstone wordt voor iedere opdrachtgever de woning ontworpen. Omdat we niet met standaard woningen werken gaan wij op basis van een eerste schets een nauwkeurige richtprijs voor uw droomvilla bepalen. De bouwkosten voor uw woning worden beïnvloed door verschillende factoren, namelijk;

Complex
Eenvoudig

Vorm van de woning

De vorm van uw nieuwe woning is van invloed op de bouwkosten. Een meer eenvoudige vorm is goedkoper dan een woning met een complexere vorm en veel verspringende gevels en daken.

Uitgesproken
Sober

Materiaal- en detailniveau

Ook het materiaal- en detailniveau van uw woning heeft invloed op de bouwprijs. Denk hierbij aan de keuze voor gevelstenen en gevelbekleding als stucwerk of houten delen. Ook de keuze voor dakbedekking (dakpannen of riet) speelt een rol, net als de gekozen detaillering van uw woning

Omvangrijk
Beperkt

Programma van eisen

Ook uw programma van eisen beïnvloedt de bouwprijs van uw nieuwe woning. Heeft u voldoende aan een entree, keuken en woonkamer op de begane grond, of kiest u hier ook nog voor een bijkeuken, werkkamer en/of speelkamer voor de kinderen? Al uw wensen zijn te realiseren, maar een uitgebreid wensenpakket zal effect hebben op de bouwkosten.

Omvangrijk
Compact

Bebouwd oppervlakte + inhoud

Ook de grote van uw woning zal de bouwkosten gaan beïnvloeden. Een woning met een compacte bouwoppervlakte waarbij de ruimte wordt gevonden in de hoogte zal lagere bouwkosten hebben dan een vergelijkbare woning waarbij alle ruimte bedacht zijn op de begane grond. Het bouwen van een grote woning heeft een positieve invloed op de bouwprijs. De algemene kosten voor het bouwen van een woning worden hierbij verdeelt over een grotere hoeveelheid.