Inspiratie
Architecten
Werkwijze
Woningstijlen
Woonthema's
Nieuws
Contact

Op zoek naar woninginspiratie?

Vraag ons inspiratieboek aan

Vraag inspiratieboek aan

Sluit venster

Bouwkosten

Wat bepaalt de prijs van uw droomvilla?

Bij het bouwen van u woning heeft u met verschillende kosten te maken. De totale kosten zijn te verdelen in drie onderdelen, namelijk;

1

Kavelkosten

Dit zijn de kosten die u maakt voor de aankoop van een bouwkavel.
Bent u nog op zoek naar uw droomkavel? Bekijk dan het kaveloverzicht op onze website. Hierop vindt u een ruim aanbod aan verschillende kavels waarop u uw nieuwe woning kunt realiseren!

Kaveloverzicht
2

Bouwkosten

Bij Livingstone presenteren we de prijs inclusief de kosten voor een perfecte begeleiding (het maken van het ontwerp, het opstellen van alle stukken voor de aanvraag van de vergunning, de kosten voor de constructieve berekeningen, een interieurontwerp, een verlichtingsplan en een badkamer- en keukenontwerp). Uiteraard is de prijs ook inclusief sanitair en tegelwerk en inclusief BTW. Een vrijstaande villa kan gerealiseerd worden vanaf ca. € 500.000,- incl. BTW.

3

Bijkomende kosten

De bijkomende kosten bestaan uit de overige kosten die niet onder kavelkosten en bouwkosten vallen. Middels dit overzicht kunt u bepalen welke bijkomende kosten voor u van belang zijn.

Download de folder

Op welke wijze worden de
bouwkosten van uw woning bepaald

Bij Livingstone wordt voor iedere opdrachtgever een unieke woning ontworpen. Omdat we niet met standaard woningen werken, hebben we ook geen standaard prijslijst. Op basis van een eerste schets, gebaseerd op uw woonwensen, bepalen we een nauwkeurige richtprijs voor uw droomvilla. In een later stadium worden de bouwkosten exact gecalculeerd.

De bouwkosten voor uw woning worden beïnvloed door verschillende factoren, namelijk;

Vorm van de woning

De vorm van uw nieuwe woning is van invloed op de bouwkosten. Een meer eenvoudige vorm is goedkoper dan een woning met een complexere vorm en veel verspringende gevels en daken.

Eenvoudig
Complex

Materiaal– en detailniveau

Ook het materiaal- en detailniveau van uw woning heeft invloed op de bouwprijs. Denk hierbij aan de keuze voor gevelstenen en gevelbekleding als stucwerk of houten geveldelen. Ook de keuze voor dakbedekking (dakpannen of riet) speelt een rol, net als de gekozen detaillering van uw woning

Sober
Uitgesproken

Programma van eisen

Ook uw programma van eisen beïnvloedt de bouwprijs van uw nieuwe woning. Heeft u voldoende aan een entree, keuken en woonkamer op de begane grond, of kiest u hier ook nog voor een bijkeuken, werkkamer en/of speelkamer voor de kinderen? Al uw wensen zijn te realiseren, maar een uitgebreid wensenpakket zal effect hebben op de bouwkosten.

Beperkt
Omvangrijk

Bebouwd oppervlakte + inhoud

Ook de grootte van uw woning zal de bouwkosten beïnvloeden. Een woning met een compacte bouwoppervlakte waarbij de ruimte wordt gevonden in de hoogte zal lagere bouwkosten hebben dan een vergelijkbare woning waarbij alle ruimtes bedacht zijn op de begane grond. Het bouwen van een grote woning heeft een positieve invloed op de bouwprijs. De algemene kosten voor het bouwen van een woning worden hierbij verdeeld over een grotere oppervlakte en inhoud.

Compact
Omvangrijk

Op deze manier wordt de richtprijs van uw woningontwerp nauwkeurig bepaald.