Inspiratie
Architecten
Werkwijze
Woningstijlen
Woonthema's
Nieuws
Contact

Op zoek naar woninginspiratie?

Vraag ons inspiratieboek aan

Vraag inspiratieboek aan

Sluit venster

Duurzaam bouwen: Welke maatregelen treft Livingstone?

Bij het duurzaam bouwen van een woning wordt rekening gehouden met de effecten op het milieu. Zowel bij het ontwerp van het huis als tijdens de bouw.

Livingstone treft diverse maatregelen om ervoor te zorgen dat uw droomhuis duurzaam wordt gebouwd. We vertellen er meer over in dit artikel.

Woningontwerp

Huis zonder gasaansluiting

Het is tijd om de overstap te maken van aardgas naar meer duurzame warmtebronnen. Nieuwe woningen moeten aan steeds strengere energienormen voldoen. Sinds de zomer van 2018 is het door de Nederlandse overheid verplicht om nieuwbouwwoningen gasloos te bouwen.

Laat u een villa bouwen door Livingstone? Dan wordt die villa standaard uitgerust met een efficiënte, en uiterst stille, luchtwarmptepomp waarmee de woning volledig elektrisch wordt verwarmd én gekoeld. Geheel gasloos dus!

Leuke bijkomstigheid: doordat u geen gas gebruikt valt in veel gevallen de energierekening lager uit. Goed voor het milieu én op termijn voor uw portemonnee, zo’n duurzame villa.

Zonnepanelen, aardwarmtepomp en extra isolatie

Livingstone biedt meer duurzame toepassingen voor uw toekomstige woning. Denk hierbij aan zonnepanelen (PV-panelen), een aardwarmtepomp een zonneboiler en extra isolatie in muren, vloeren en daken. Met deze extra isolatie wordt de warmte binnen gehouden om zo min mogelijk kostbare energie te verspillen.

inspiratieplein

Nul op de Meter woning bouwen

Door de steeds strengere energienormen in Nederland zal naar verwachting binnen enkele jaren iedere nieuwbouwwoning een Nul op de Meter woning zijn.

Bij een Nul op de Meter woning wordt er over het hele verbruiksjaar gezien net zoveel (of meer) energie lokaal op een duurzame manier opgewekt, als dat er wordt verbruikt. Zowel voor het gebouw als voor de gebruikers.

Een woning mag een Nul op de Meter woning worden genoemd wanneer het een energieprestatiecertificaat (EPC) heeft gekregen van gecertificeerde adviseur.

Inspiratie opdoen?

Plan snel een afspraak in met een van onze architecten of vraag ons inspiratieboek aan. Ons inspiratieplein is geopend van maandag t/m zaterdag.

Op ons inspiratieplein in Breda vindt u vier volledig ingerichte inspiratievilla’s en talloze variaties in onder andere zonnepanelen, dakpannen, binnen- en buitendeuren, plafondhoogtes, trappen en nog veel meer. U bent van harte welkom!

❮ Naar nieuwsoverzicht