Inspiratie
Architecten
Werkwijze
Woningstijlen
Woonthema's
Nieuws
Contact

Op zoek naar woninginspiratie?

Vraag ons inspiratieboek aan

Vraag inspiratieboek aan

Sluit venster

Een prefab huis bouwen of een op maat gemaakte woning?

De keuze om voor een prefab woning of voor een woning op maat te gaan, kan soms lastig zijn. Zo kunnen aan beide soorten huizen verschillende voor- en nadelen verbonden zitten. Gaat u voor een unieke op maat gemaakte woning of een standaard prefab huis? 

Waarom kiezen voor een op maat gemaakte woning?

Bij Livingstone bouwen we geen standaard prefab huizen, maar wel huizen die op maat gemaakt worden. U geeft dan zelf de wensen door aan onze architect en die maakt op basis hiervan een schets. Het voordeel hiervan is dat u niet hoeft te conformeren en al uw wensen gewoon meegenomen worden in het ontwerp. Bij een prefab huis kunt u slechts kiezen uit een paar standaard modellen en is de keuze maar beperkt. Het is bovendien toch veel leuker om een unieke woning te hebben, dan een woning die al meerdere mensen hebben?

prefab huis bouwen

Veel mensen twijfelen echter toch tussen een prefab huis of een op maat gemaakte woning. Dit komt vooral door het kostenplaatje en de duur van de bouw. Bij Livingstone maakt onze architect na het maken van uw ontwerp gelijk een prijsopgave op. Zo weet u waar u aan toe bent als u uw woning laat bouwen. Bovendien heeft u de kosten van uw op maat gemaakte woning redelijk in de hand omdat u zelf kunt bepalen hoe het eruit komt te zien. Daarnaast bestellen we bij Livingstone, net als bij prefab huizen, uw huis casco. Dit wil zeggen dat we wel een snelle levering kunnen realiseren zoals u bij een prefab woning zou verwachten, maar u wel een woning van ons op maat krijgt. 

In 7 stappen uw droomhuis realiseren

Bij Livingstone realiseren we in ongeveer 7 stappen het huis van uw dromen. Allereerst beginnen we tijdens ons kennismakingsgesprek met het opdoen van inspiratie. Op ons inspiratieplein in Breda vindt u vier volledig ingerichte modelwoningen en daarnaast talloze keuzemogelijkheden in onder andere dakpannen, binnen- en buitendeuren, zonnepanelen, plafondhoogtes, trappen en nog veel meer. 

Vervolgens zal onze architect op basis van uw woonwensen een schets gaan maken. Hierbij houdt de architect gelijk rekening met het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan van de gemeente. Vervolgens wordt het schetsontwerp met de bijbehorende prijsopgave gepresenteerd. 

Daarna wordt het schetsontwerp door ons uitgewerkt in een gedetailleerd, definitief 3D ontwerp. Na goedkeuring welstand vragen wij de omgevingsvergunning aan en stellen we de aannemingsovereenkomst op tussen u en onze bouwpartner. Het enige wat u dan hoeft te doen is deze te ondertekenen. Geen gedoe dus met het regelen van vergunningen en contracten. Bovendien zijn we nu bijna klaar om uw droomhuis te bouwen!

prefab huis bouwen

Als de omgevingsvergunning onherroepelijk is, beginnen we met de bouw van uw huis. Onze vertrouwde bouwpartner bereidt de bouw voor en legt de fundering. Daarna wordt binnen enkele weken de casco woning geplaatst en kan er begonnen worden met de traditioneel afgewerkte buitenkant.

Livingstone bouwt bovendien altijd onder Woningborg-garantie. Hierdoor is de bouw van uw woning altijd gegarandeerd. De garantieverplichtingen op de bouwkwaliteit worden altijd nagekomen. 

Ten slotte wordt uw woning opgeleverd en doen wij nog een laatste kwaliteitscontrole. Vervolgens is het enige wat u nog hoeft te doen de sleutel op te halen en te genieten van uw nieuwe woning. Welkom thuis met Livingstone!

Geen standaard prefab huis, maar een Livingstone woning?

Wilt u geen prefab huis bouwen, maar bent u op zoek naar een huis dat voor u op maat gemaakt is? Livingstone laat graag uw droom om een eigen huis te bouwen uitkomen. De vraag naar op maat gemaakte woningen is op dit moment erg hoog. Dus wees er op tijd bij en plan een afspraak in met een van onze architecten of vraag ons inspiratieboek aan.

❮ Naar nieuwsoverzicht