Inspiratie
Architecten
Werkwijze
Woningstijlen
Woonthema's
Nieuws
Contact

Op zoek naar woninginspiratie?

Vraag ons inspiratieboek aan

Vraag inspiratieboek aan

Sluit venster

Een vrijstaand huis bouwen met Livingstone?

Is het ook uw droom om zelf een vrijstaand huis te bouwen? Bij Livingstone helpen we u graag verder om deze droom in vervulling te laten gaan. We hebben jarenlange ervaring met het ontwerpen en realiseren van luxe vrijstaande huizen door heel Nederland. Ook uw woning maken we graag geheel voor u op maat. U hoeft bij ons geen concessies te maken zoals bij een standaard prefab woning vaak het geval is. Bij Livingstone heeft u zelf in de hand hoe uw woning eruit komt te zien. Uiteraard helpt onze architect u hier graag mee verder. 

Uw eigen vrijstaand huis in 7 stappen

Livingstone doorloopt bij het bouwen van uw vrijstaande huis globaal gezien 7 stappen. Hieronder hebben we ze voor u op een rijtje gezet:

  •  Stap 1: Kennismaking op ons inspiratieplein

Allereerst zullen we kennis met u maken op ons inspiratieplein. Hier vindt u onder andere 4 compleet ingerichte villa’s en talloze keuzemogelijkheden in onder andere dakpannen, binnen- en buitendeuren, zonnepanelen, plafondhoogtes, trappen enzovoorts. Het inspiratieplein is de ideale plek om van start te gaan en meer inspiratie op te doen voor uw droomhuis. Ook zal onze architect tijdens deze ontmoeting al uw vragen beantwoorden en de verschillende mogelijkheden met u doornemen.

Nieuwsgierig naar ons inspiratieplein? Neem alvast digitaal een kijkje binnen of maak vrijblijvend een afspraak.

  • Stap 2: Schetsontwerp en prijsopgave

Vervolgens zal onze architect al uw wensen meenemen en op basis hiervan een schets uitwerken. Uiteraard zal de architect ook gelijk rekening houden met het bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan van de gemeente. 

Vervolgens zullen we het ontwerp en de prijsopgave presenteren aan u.

  • Stap 3: Van schetsontwerp tot uw woning in 3D

Na de schets zullen wij uw vrijstaande woning uitwerken tot een geheel 3D ontwerp, waarin we bepaalde keuzes samen gaan vastleggen. Op deze manier krijgt u er een beter beeld van hoe uw huis eruit komt te zien. Als u geheel tevreden bent met het ontwerp en uw akkoord geeft, leggen wij het plan voor aan de Welstandscommissie van uw gemeente.

vrijstaand huis bouwen
  • Stap 4: Omgevingsvergunning en aannemingsovereenkomst

Na goedkeuring welstand vragen wij de omgevingsvergunning aan en stellen we de aannemingsovereenkomst op tussen u en onze bouwpartner. Het voordeel van bouwen met Livingstone is dat wij deze overeenkomsten opstellen en u dus geheel ontzorgd wordt.  Bovendien zijn we nu bijna klaar voor de bouw van uw droomhuis!

  • Stap 5: Bouwen van uw vrijstaande woning

Nadat de omgevingsvergunning onherroepelijk is, gaan we starten met het bouwen van uw droomhuis. Bij Livingstone bestellen we uw woning altijd casco. U heeft dan het voordeel dat we snel uw woning leveren, zoals u dat ook bij een standaard prefab woning zou verwachten. Maar bij Livingstone krijgt u hiervoor een geheel unieke woning op maat. 

Onze vertrouwde bouwpartner bereidt de bouw voor en legt de fundering van uw huis. Daarna wordt binnen enkele weken de woning geplaatst en zal de traditionele afwerking van start gaan.

Het is daarnaast goed om te weten dat we bij Livingstone altijd onder de Woningborg-garantie bouwen. Hierdoor bent u er verzekerd van dat uw huis altijd gebouwd zal worden. We zorgen er daarnaast voor dat we altijd de garantieverplichtingen op de bouwkwaliteit nakomen.

  • Stap 6: De oplevering van uw woning

Het bouwen van uw woning is afgerond! Eerst voeren wij nog een grondige kwaliteitscontrole uit en vervolgens nodigen wij u uit voor de oplevering van uw vrijstaande huis. 

  • Stap 7: Uw eigen vrijstaande huis!

Uw droom is in vervulling gekomen! Tijd om te vieren dat u een eigen vrijstaand huis heeft. Bij Livingstone is service na de bouw net zo belangrijk als service tijdens de bouw. Dus mochten er, ook jaren later na de oplevering, alsnog vragen zijn, dan kunt u altijd bij ons terecht.

Een vrijstaand huis bouwen? Kies voor Livingstone

Bent u overtuigd en wilt u een vrijstaand huis bouwen samen met Livingstone? Neem dan contact op met een van onze architecten. Als u eerst nog wilt nadenken kunt u ook bijvoorbeeld al een bezoekje brengen aan ons inspiratieplein

❮ Naar nieuwsoverzicht