Zomersluiting We zijn er even tussenuit van 29-7 tot 12-8. Na de vakantie zijn wij weer graag tot uw dienst!
Zomersluiting We zijn er even tussenuit van 29-7 tot 12-8. Na de vakantie zijn wij weer graag tot uw dienst!
Inspiratie
Architecten
Werkwijze
Woningstijlen
Woonthema's
Nieuws
Contact

Op zoek naar woninginspiratie?

Vraag ons inspiratieboek aan

Vraag inspiratieboek aan

Sluit venster

Eigen huis bouwen: 9 meest gestelde vragen

Het roept een hoop vragen op: een huis laten bouwen. Logisch! We hebben daarom de meest gestelde vragen én antwoorden voor u verzameld in dit artikel.

1. Heeft Livingstone wachttijden?

Nee, Livingstone heeft op dit moment geen wachttijden. Onze architecten en ontwerpers zijn benieuwd naar uw bouwplannen en maken ook graag voor u een woningontwerp op maat.

2. Wat zit er wel en niet in de prijs?

We zetten voor u een richtprijs op papier met daarin alle kosten voor het realiseren van uw droomhuis. Daarbij nemen we ook de kosten voor het installeren van de keuken en badkamer mee. Hiervoor werken we samen met vaste partners.

Door uw keuzes voor onder andere interieur, haard en tuin in een vroeg stadium te maken, kunnen uw wensen, met de hierbij horende kosten, meteen worden verwerkt in het ontwerp van uw huis.

3. Met welke partners werkt Livingstone samen?

Livingstone heeft een hoop specialisten in huis. Architecten, ontwerpers, kopersbegeleiders en bouwkundig specialisten. Daarnaast werkt Livingstone met vaste bouwpartners en andere partners. Zo kunt u alles uit handen geven! Of het nu gaat om de keuken en het sanitair of om het interieur en verlichting wij ontzorgen u tijdens het gehele traject.

U leest hier meer over in het artikel “Welke specialisten heeft Livingstone in huis?

4. Hoe ontwerpen de architecten van Livingstone ons droomhuis?

We leren u en uw woonwensen graag eerst goed kennen. Tijdens het kennismakingsgesprek horen wij graag meer over uw eigen ideeën en verwachtingen. Vervolgens vertellen we u over onze mogelijkheden voor het ontwerp en de bouw van uw droomhuis. Onze architect of ontwerper brengt uw toekomstige woning al schetsend tot leven. Helemaal op maat natuurlijk!

Livingstone heeft de afgelopen decennia al duizenden woningen gerealiseerd. Bent u benieuwd naar ons werk? Vraag dan ons gratis inspiratieboek aan.

5. Hoe ziet het tijdspad eruit?

Tijdens een van de vervolggesprekken presenteren we u het ontwerp van uw woning inclusief plattegronden. Als u akkoord gaat en ons de opdracht geeft gaan we verder met het 3D ontwerp van uw villa. Wanneer het ontwerp definitief akkoord is, dienen wij het plan in bij de Welstandscommissie van uw gemeente.

Na goedkeuring welstand vragen wij de omgevingsvergunning voor u aan. Als de omgevingsvergunning onherroepelijk is verklaard, dan is het tijd om te starten met het bouwen van uw droomhuis.

Livingstone bouwt voor u geen standaard prefab woning, maar biedt u wel de voordelen van een prefab casco. Binnen enkele weken wordt de cascowoning geplaatst en kan de afbouw beginnen.

Wij bouwen altijd onder Woningborg-garantie. Dit betekent dat de bouw van uw woning altijd is gegarandeerd en dat er een grondige kwaliteitscontrole wordt uitgevoerd.

Is het bouwen van de villa klaar, dan wordt u uitgenodigd voor feestelijke oplevering.

Dit hele proces neemt, vanaf de eerste afspraak, in de meeste gevallen zo’n anderhalf jaar in beslag.

6. Is het mogelijk om een levensloopbestendige woning te laten bouwen?

Ja, het bouwen van een levensloopbestendige woning is zeker mogelijk. Voor inspiratie kunt u onze website bekijken of ons inspiratieboek aanvragen.

7. Is het mogelijk om een kelder te laten aanleggen?

In veel gevallen is het inderdaad mogelijk om een kelder aan te laten leggen. Dit is afhankelijk van het kavel wat u heeft gekocht of op het oog heeft. Als u de gegevens van de kavel aan ons doorgeeft dan kunnen onze architecten u informeren over de mogelijkheden.

8. Kan de woning duurzaam worden gebouwd?

Ja, we bieden verschillende duurzame oplossingen aan om uw huis energiezuiniger te maken. Hierbij kunt u denken aan zonnepanelen, extra isolatie in muren, daken en vloeren, een aardwarmtepomp en/of een zonneboiler.

Lees meer in het artikel “Duurzaam bouwen: welke maatregelen treft Livingstone?

9. Waarom moet ik kiezen voor Livingstone?

Een villa van Livingstone is altijd maatwerk. Niets is ons te gek! Omdat we samenwerken met verschillende partners kunt u alles uit handen geven. Zo kunt u zelf optimaal genieten van de bouw van uw woning.

Doordat Livingstone het proces in eigen hand houdt, vindt er een efficiënte voorbereiding plaats en wordt de doorlooptijd van de bouw van uw woning beperkt.

Bezoek ons inspiratieplein!

Op ons inspiratieplein in Breda kunt u rondlopen in een van de vier volledig ingerichte inspiratievilla’s. Ook kunt u er zien uit welke dakpannen, bakstenen, binnen- en buitendeuren, trappen en nog veel meer u kunt kiezen.

Livingstone heeft als doel klanten persoonlijk te leren kennen om zo woningen volledig naar wens te kunnen bouwen en de allerbeste klantervaring te bieden. Ervaar het zelf en maak een afspraak op ons inspiratieplein.

❮ Naar nieuwsoverzicht