Inspiratie
Architecten
Werkwijze
Woningstijlen
Woonthema's
Nieuws
Contact

Op zoek naar woninginspiratie?

Vraag ons inspiratieboek aan

Vraag inspiratieboek aan

Sluit venster

Energieneutraal bouwen: 5 stappen

We zien om ons heen dat energieneutraal bouwen steeds meer terrein wint. Maar wat komt er eigenlijk kijken bij energieneutraal bouwen?

Energieneutraal bouwen betekent een huis bouwen wat geen externe energie nodig heeft voor de verwarming en koeling van de woning en voor warm water. De energie wordt bijvoorbeeld opgewekt door zonnepannelen en extra isolatie helpt bij het besparen van energie. En dat is goed voor het milieu én uw portemonnee.

Energie Prestatie Coëfficiënt
Het gebouwgebonden energiegebruik wordt gemeten met de Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC). Wanneer EPC=0 is er sprake van energieneutraal. Sinds 2015 moeten alle nieuwe bouwhuizen in Nederland ook een energieprestatie coëfficiënt (EPC) van 0,4 hebben.

Stap 1: een kavel

De eerste stap? Een kavel kopen. Let hierbij onder andere goed op het bestemmingsplan en de bebouwingsvoorschriften.

villa Hustinx

Stap 2: een ontwerp

De tweede stap? Een huis ontwerpen. Bekijk onze villa’s om inspiratie op te doen of ga samen met een van onze architecten aan de slag met het ontwerpen van een woning. In 7 stappen realiseren we uw droomhuis! Geen standaard cataloguswoning, maar een unieke woning die voldoet aan al uw woonwensen.

Lees ook onze blog Huis bouwen: 5 verschillende bouwstijlen eens om meer inspiratie op te doen!

Stap 3: bouwen

Zodra het ontwerp definitief is kunnen de voorbereidingen voor de bouw beginnen.

Huis bouwen

Stap 4: energieneutraal

De eerste stap in energieneutraal bouwen is isolatie van de muren, het dak en de vloeren. Hiermee wordt de warmte binnen gehouden om zo min mogelijk kostbare energie te verspillen.

Een energieneutraal huis is natuurlijk helemaal gasloos. De woning energiezuinig verwarmen en koelen gebeurt onder andere met luchtwarmptepompen.

Stap 5: energie opwekken

Zodra het duidelijk is hoeveel energie u nodig heeft, weet u hoeveel er moet worden opgewekt. Met zonnepanelen wordt deze energie op een duurzame manier opgewekt. De keuze en positionering van de panelen op het dak heeft wel invloed op de capaciteit die nodig is.

Wilt u meer weten over energieneutraal bouwen en onze villa’s? Vraag ons inspiratieboek aan of maak een afspraak met een van onze architecten of ontwerpers.

❮ Naar nieuwsoverzicht