Inspiratie
Architecten
Werkwijze
Woningstijlen
Woonthema's
Nieuws
Contact

Op zoek naar woninginspiratie?

Vraag ons inspiratieboek aan

Vraag inspiratieboek aan

Sluit venster

Herenhuis bouwen

Wij ontwerpen en bouwen villa's volledig op maat.

Een herenhuis bouwen met Livingstone

Wilt u uw eigen herenhuis laten bouwen? Livingstone ontwerpt en bouwt op maat gemaakte villa’s met verschillende bouwstijlen. De bouwstijl van een herenhuis gaat terug naar de periode 1880 tot 1920. Vanaf dat moment stond een herenhuis al bekend als een woning met ten minste twee volledige woonlagen, ruime woonoppervlaktes, een symmetrische voorgevel en rechthoekige of vierkante vorm. Tegenwoordig zien we herenhuizen terug in klassieke en moderne bouwstijl.

Livingstone kan uw herenhuis naar wens op maat bouwen. Tijdens het gehele proces, van ontwerp tot aan realisatie, wordt u volledig ontzorgd. Alle partijen zoals architecten, kopersbegeleiding en bouwpartners, werken via een centraal punt: Livingstone. Benieuwd naar de mogelijkheden? Maak vrijblijvend kennis met een van onze architecten.

Lees meer over het proces

Ontwerp uw herenhuis met uw eigen architect

Bij het bouwen van een herenhuis komt veel kijken. Zo moet er rekening worden gehouden met de locatie, de kavel, de bouwvoorschriften en de woonwensen. De architecten van Livingstone helpen u graag met het ontwerpen van uw toekomstige herenhuis op maat.

Uw eigen architect
Onze architecten hebben talloze droomwoningen gerealiseerd op basis van persoonlijke woonwensen. Tijdens een eerste vrijblijvend gesprek met een van onze architecten worden uw persoonlijke woonideeën in kaart gebracht en de mogelijkheden van uw kavel besproken. Vervolgens wordt een eerste schetsontwerp gemaakt. Voelt het goed en wilt u uw herenhuis bij Livingstone laten bouwen? Dan gaan we van start!

Het Livingstone proces in 3 stappen

1

Oriënterend gesprek

Tijdens het oriënterend gesprek bekijken we uw wensen, bieden we hulp bij het kiezen van de ideale kavel en kijken we naar de mogelijkheden op uw kavel.

2

Schetsontwerp

In het vervolggesprek gaan we verder met het woningontwerp. Hierbij houden we uiteraard rekening met uw persoonlijke wensen en behoeften.

3

Villa in 3D en prijsopgave

U ontvangt het ontwerp van uw droomwoning in 3D met daarbij een gerichte prijsindicatie van de bouwkosten. Zo komt u niet voor onverwachte kosten te staan tijdens de bouw van uw droomvilla.

Bekijk onze gerealiseerde villa’s

De architecten van Livingstone hebben door de jaren heen al vele exclusieve woningen ontworpen en gebouwd door heel Nederland. Elk villaontwerp is een vertaling van de persoonlijke wensen en voorkeuren van de toekomstige bewoners. Bekijk een selectie van onze gerealiseerde herenhuizen.

Over Villa Kwintsheul

Deze prachtige klassieke villa is geheel op basis van de specifieke woonwensen van onze opdrachtgever ontworpen. De symmetrische voorgevel geeft deze villa een stijlvol, statig karakter.

Over Villa Zoetermeer

Villa Zoetermeer is een prachtige klassieke villa. Dankzij het geheel symmetrisch ontwerp ontstaat een imposante uitstraling. Moderne stijlinvloeden zijn terug te vinden in de witte gevels en de strakke donkere belijning. Hierdoor heeft deze villa een unieke en geheel eigen karakter.

De ervaringen
van onze klanten

Wanneer u voor Livingstone kiest, kiest u voor persoonlijke contact, kwaliteit en een ontspannen bouwproces. Livingstone neemt alleen genoegen met het beste voor u én uw woning. En dat is terug te zien in onze villa’s. Benieuwd naar onze gerealiseerde woningen en de ervaringen van de trotse eigenaren van deze droomvilla’s? Lees hun verhalen en kom erachter waarom bouwen met Livingstone de beste keuze is.

"Wij genieten iedere dag van onze Livingstone woning"
Villa Wateringen
Lees meer
"Het totaal hadden we nooit zelf kunnen bedenken"
Villa Leidschendam
Lees meer
"We wilden niets standaard"
Villa Hellevoetsluis
Lees meer
"Onze woning is precies zo geworden zoals wij dat wilden"
Villa Naarden
Lees meer
"Deze Livingstone woning is helemaal voor deze kavel ontworpen"
Villa Zeist
Lees meer
"Het was leuk om met de moodboard creator van Livingstone aan de slag te gaan"
Villa De Kwakel
Lees meer

Waarom Livingstone?

Livingstone brengt de wereld van woningontwerp en woningbouw samen. Samen met onze architecten ontwerpen we uw herenhuis en realiseren de bouw met onze vaste bouwpartners. Gedurende dit hele proces is Livingstone uw vaste aanspreekpunt.

1

Volledig op maat ontworpen woning

Alle woningen die Livingstone bouwt zijn 100% maatwerk. Doe inspiratie op op ons inspiratieplein in Breda en bekijk vier volledig ingerichte inspiratie woningen

2

Volledige ontzorging

Wij zijn uw adviseur, architect, kopersbegeleider en bouwpartner in één. We ontzorgen u volledig bij het realiseren van uw herenhuis. Vanaf de eerste schets tot en met de feestelijke oplevering.

3

Vaste bouwpartners

Livingstone realiseert samen met vaste, lokale aannemers unieke woningen in heel Nederland.

Over Livingstone

Livingstone is uw persoonlijke partner om uw woning te bouwen. Met onze ervaren architecten en specialistische bouwpartners creëren we het ideale ontwerp dat voldoet aan de eisen van uw kavel en volledig aansluit bij uw wensen. Wij ontzorgen u compleet: van schets tot de oplevering.

Veelgestelde vragen

Wat kost een herenhuis?

De kosten van uw unieke herenhuis [link naar bouwstijl herenhuis] zijn volledig afhankelijk van uw persoonlijke woonwensen. Na een eerste kennismaking plannen we graag direct een vervolgafspraak. Zo gaan we samen aan de slag om uw nieuwe thuis te realiseren!

Wat is een herenhuis?

Een herenhuis is een royale, statige en chique woning. Kenmerkend aan dit woningtype is dat deze bestaat uit minimaal twee woonlagen, een zolder, ruime kamers en woonoppervlaktes, hoge plafonds en weinig tot geen schuine wanden omvat. De woning heeft een vierkante of rechthoekige vorm en een symmetrisch ontworpen voorgevel.

Hoe ziet het bouwproces eruit?

Het complete proces voor het waarmaken van uw woondroom, start met een ontwerp door één van onze architecten, vervolgens wordt u gekoppeld aan een kopersbegeleider die u perfect ondersteunt en begeleidt bij het maken van de juiste keuzes op afwerking en comfort. Nadat alle keuzes definitief zijn, start de bouw van uw droomwoning. Bekijk het hele volledige proces hier.

Zijn de herenhuizen die Livingstone bouwt energieneutraal?

Alle villa’s bij Livingstone worden volledig naar wens ontworpen. Onze architecten houden bij het ontwerp rekening met de norm Bijna EnergieNeutrale Gebouwen (BENG). Tijdens een persoonlijk gesprek krijgt u advies over mogelijke duurzaamheidsmaatregelen, zoals een warmtepomp, het aantal zonnepanelen, isolatie en overige. Uiteraard bent u vrij om hier wel of niet voor te kiezen.

Hoe kan ik een eigen woning bouwen?

Een huis bouwen start met het maken van het ontwerp. Als u een huis laat bouwen door Livingstone gaat u eerst in gesprek met een van onze architecten en kunt u uw specifieke ideeën bespreken. Wij zorgen dat uw toekomstige droomvilla aan al uw persoonlijke wensen voldoet en daarnaast ook past binnen de regelgeving op uw kavel.