Inspiratie
Architecten
Werkwijze
Woningstijlen
Woonthema's
Nieuws
Contact

Op zoek naar woninginspiratie?

Vraag ons inspiratieboek aan

Vraag inspiratieboek aan

Sluit venster

Huis bouwen: zo maakt u de juiste keuzes

Wanneer u wordt overspoeld met informatie, op basis waarvan u overwogen keuzes moet maken, dan kan dat stress veroorzaken. Keuzestress.

Wilt u een eigen huis bouwen, zónder keuzestress? Lees dan snel verder.

Stap voor stap krijgt uw woning vorm

Het grote voordeel van een nieuwe woning bouwen is dat u alle keuzes stap voor stap kunt maken. Dat is wel anders wanneer u een bestaande woning gaat kopen!

Kavel kopen

De eerste stap is het kopen van de kavel. Er zijn een aantal dingen waar u van tevoren goed op moet letten zodat u weet wat er mogelijk is op de bouwgrond. Dat kan, zonder dat u er erg in heeft, uw keuzes al beperken.

Het zou zonde zijn als u droomt van een woning in een moderne bouwstijl, maar dat in de bouwvoorschriften van de gemeente staat dat u verplicht bent in een landelijke bouwstijl te bouwen.

In deze blog vindt u handige tips die van pas komen bij het zoeken naar een geschikt kavel: Kavel kopen: 7 slimme tips

Ontwerp op maat

U heeft een kavel gekocht of op het oog. Tijd voor de volgende stap. Laat een architect een ontwerp op maat voor uw woning maken. Alleen zo creëert u samen het huis van uw dromen. Een villa van Livingstone is altijd maatwerk. Niets is ons te gek!

Onze architecten hebben jarenlange ervaring en weten daarom precies waarmee ze rekening moeten houden. Ze nemen in het ontwerp natuurlijk uw wensen en persoonlijke smaak mee, maar ook factoren zoals de kavelgrootte, bewonerssamenstelling, bouwvoorschriften en de stand van de zon. Op deze manier helpen we u echt bij het maken van de juiste keuzes. We nemen hier ruim de tijd voor.

Wilt u alvast inspiratie opdoen voor uw woning? Vraag dan ons inspiratieboek aan of bezoek ons inspiratieplein in Breda. Hier vindt u vier volledig ingerichte inspiratievilla’s (op ware grootte).

korenweide

Aandacht voor details

Op ons inspiratieplein kunt u alle bakstenen, dakpannen, binnen- en buitendeuren, trappen en nog veel meer komen bekijken en aanraken. Onze architecten helpen u graag bij het maken van de keuzes voor de verschillende onderdelen. Alles moet uiteraard bij elkaar passen en kloppen!

Wanneer u akkoord bent met het ontwerp en het is goedgekeurd door de Welstandscommissie van de gemeente kunnen we verder en besteden we aandacht aan de details.

We denken graag met u mee over het interieur van uw nieuwe woning en over de badkamer en keuken, de verlichting en de tuin. We plannen daarom samen met u een reeks afspraken in met onze partners. Zij beginnen met het inventariseren van uw wensen en ideeën, daarop volgt een advies waarna ze het concept voor u uitwerken. Vervolgens zal het concept natuurlijk ook worden uitgewerkt.

Door uw wensen met betrekking tot de tuin, badkamer en keuken direct mee te nemen in het ontwerp van uw woning wordt het echt één geheel. Het geeft u tevens de zekerheid dat alle keuzes die u samen met onze partners maakt realiseerbaar zijn.

Als alle keuzes zijn gemaakt…

Zijn alle keuzes gemaakt? Dan kunt u heerlijk onderuit gaan zitten en relaxen. Wij nemen al uw bouwzorgen uit handen. Livingstone hecht veel waarde aan kwaliteit en professionaliteit. Daarom laten wij onze bouwpartners, door Woningborg, toetsen op zaken zoals bouwkwaliteit, klantgerichtheid en financiële soliditeit.

Daarnaast worden al uw gemaakte keuzes door Livingstone verwerkt en wordt de planning met de bouwpartner en onze partners voor u afgestemd, zodat u zich hier geen zorgen om hoeft te maken.

Wel zo fijn, dat uw badkamer, keuken en tuin ook al helemaal klaar zijn wanneer u de sleutel van uw nieuwe woning krijgt. Welkom thuis!

❮ Naar nieuwsoverzicht