Inspiratie
Architecten
Werkwijze
Woningstijlen
Woonthema's
Nieuws
Contact

Op zoek naar woninginspiratie?

Vraag ons inspiratieboek aan

Vraag inspiratieboek aan

Sluit venster

Jaren ’30 woning bouwen

Wij ontwerpen en bouwen villa's volledig op maat.

Een eigen jaren ‘30 woning bouwen 

Wilt u graag een jaren ‘30 woning laten bouwen? Wij ontwerpen en bouwen volledig op maat gemaakte villa’s. De bouwstijl van een jaren ‘30 woning wordt tot op heden nog vaak gebruikt voor unieke en tijdloze woningen. Het kenmerkt zich door het gebruik van strakke horizontale lijnen, roodbruine bakstenen, gedetailleerd gevelmetselwerk en een bijzondere vormgeving van kozijnen. 

We bouwen uw jaren ‘30 woning volledig naar wens. Tijdens het ontwerp- en bouwproces ontzorgen wij u volledig, van schets tot de uiteindelijke oplevering. Dit komt omdat Livingstone een centraal punt is voor alle partijen: architecten, kopersbegeleiders en bouwpartners. Maak vrijblijvend een afspraak met een van onze architecten. 

Maak een vrijblijvende afspraak

Ontwerp uw jaren ‘30 woning met uw eigen architect

Bij het ontwerp van een jaren ‘30 woning komt veel kijken. Zo moet u rekening houden met de locatie van de kavel en het beeldkwaliteitsplan. De architecten ontzorgen u en ontwerpen uw jaren ‘30 woning volledig op maat zodat het aan alle eisen voldoet. 

Uw eigen architect

De afgelopen jaren hebben onze architecten talloze droomwoningen ontworpen. U kunt een vrijblijvende afspraak maken waar uw woonideeën in kaart worden gebracht en de mogelijkheden van uw kavel worden besproken. Tijdens het tweede gesprek ontvangt u een persoonlijk woonontwerp en een vaste prijsindicatie. Voelt u zich hier goed bij en wilt u uw jaren ‘30 woning bij Livingstone laten bouwen? Dan kan de start van uw droomwoning beginnen. 

Ontwerp uw jaren ’30 woning in drie stappen

1

Oriënterend gesprek

Tijdens het oriënterend gesprek bekijken we uw wensen, bieden we hulp bij het kiezen van de ideale kavel en kijken we naar de mogelijkheden op uw kavel.

2

Schetsontwerp

In het vervolggesprek gaan we verder met het woningontwerp. Hierbij houden we uiteraard rekening met uw persoonlijke wensen en behoeften.

3

Villa in 3D en prijsopgave

U ontvangt het ontwerp van uw droomwoning in 3D met daarbij een gerichte prijsindicatie van de bouwkosten. Zo komt u niet voor onverwachte kosten te staan tijdens de bouw van uw droomvilla.

Bekijk onze gerealiseerde villa’s

De architecten van Livingstone hebben door de jaren heen al vele exclusieve woningen ontworpen en gebouwd door heel Nederland. Elk villaontwerp is een vertaling van de persoonlijke wensen en voorkeuren van de toekomstige bewoners. Bekijk een selectie van onze gerealiseerde herenhuizen.

Over Villa Zwaag

Villa Zwaag is een exclusieve jaren ’30 woning. De kleur van de gevelsteen en de plint, de forse dakoverstekken en raamroeden zijn enkele typische kenmerken van deze bouwstijl. Een fraai prominent element van deze woning is de robuuste schoorsteen met detaillering in het metselwerk.

Over Villa Cassele

Deze unieke jaren ’30 woning is een schitterend ontwerp met een stijlvol karakter. De kenmerkende rode gevelstenen geven de woning een warme uitstraling. Opvallende details zijn de verspringende kapvorm en royale dakoverstekken, de robuuste schoorsteen en de gepotdekselde geveldelen op de eerste verdieping.

De ervaringen
van onze klanten

Wanneer u voor Livingstone kiest, kiest u voor persoonlijke contact, kwaliteit en een ontspannen bouwproces. Livingstone neemt alleen genoegen met het beste voor u én uw woning. En dat is terug te zien in onze villa’s. Benieuwd naar onze gerealiseerde woningen en de ervaringen van de trotse eigenaren van deze droomvilla’s? Lees hun verhalen en kom erachter waarom bouwen met Livingstone de beste keuze is.

"Wij genieten iedere dag van onze Livingstone woning"
Villa Wateringen
Lees meer
"Het totaal hadden we nooit zelf kunnen bedenken"
Villa Leidschendam
Lees meer
"We wilden niets standaard"
Villa Hellevoetsluis
Lees meer
"Onze woning is precies zo geworden zoals wij dat wilden"
Villa Naarden
Lees meer
"Deze Livingstone woning is helemaal voor deze kavel ontworpen"
Villa Zeist
Lees meer
"Het was leuk om met de moodboard creator van Livingstone aan de slag te gaan"
Villa De Kwakel
Lees meer

Waarom Livingstone?

Livingstone brengt de wereld van woningontwerp en woningbouw samen. Samen met onze architecten ontwerpen we uw jaren ’30 woning en realiseren de bouw met onze vaste bouwpartners. Gedurende dit hele proces is Livingstone uw vaste aanspreekpunt.

1

Volledig op maat ontworpen woning

Livingstone ontwerpt en bouwt alle woningen volledig op maat. Bekijk vier volledig ingerichte inspiratiewoningen op ons inspiratieplein in Breda.

2

Volledige ontzorging

Livingstone is uw adviseur, architect, kopersbegeleider en bouwpartner in één. We ontzorgen u volledig bij het realiseren van uw ideale jaren ‘30 woning. Van de eerste schets tot en met de uiteindelijke oplevering.

3

Vaste bouwpartners

Livingstone realiseert samen met vaste, lokale aannemers unieke woningen in heel Nederland.

Over Livingstone

Livingstone is uw partner om samen uw droomvilla te bouwen. Wij beschikken over een team van ervaren architecten die u helpen bij het kiezen van een kavel en het ontwerpen van uw unieke woning. Op ons inspiratieplein in Breda kunt u terecht voor een kennismaking of om woninginspiratie op te doen.

Samen met onze bouwpartners realiseren we villa’s door heel Nederland. Livingstone ontzorgt u volledig!

Veelgestelde vragen

Wat kost een jaren ‘30 woning?

De kosten van een jaren ‘30 woning zijn afhankelijk van uw woonwensen. Tijdens een vervolgafspraak ontvangt u een eerste schets en geven wij een gerichte prijsindicatie voor uw toekomstige droomwoning.

Wat is een jaren ‘30 woning?

Een jaren ‘30 woning is een woonstijl met unieke elementen uit de twintigste eeuw. Het kenmerkt zich door het gebruik van strakke horizontale lijnen, gedetailleerd gevelmetselwerk en een bijzondere vormgeving van kozijnen. Andere karakteristieke details zijn: hoge plafonds, robuuste schoorstenen, stijlvolle erkers, en-suite schuifdeuren, getimmerde gootoverstekken, een luifel ter plaatse van de entree en glas in lood accenten.

Hoe ziet het bouwproces eruit?

Het bouwproces start met een ontwerp door onze architect. U wordt vervolgens gekoppeld aan een kopersbegeleider die gedurende het gehele bouwproces voor u klaar staat. Nadat u akkoord bent, start de bouw van uw droomwoning. Bekijk hier het volledige proces van Livingstone.

Zijn de woningen van Livingstone Energieneutraal?

Alle villa’s bij Livingstone worden volledig naar wens ontworpen. Onze architecten houden bij het ontwerp rekening met de norm Bijna EnergieNeutrale Gebouwen (BENG). Tijdens een persoonlijk gesprek krijgt u advies over mogelijke duurzaamheidsmaatregelen, zoals een warmtepomp, het aantal zonnepanelen, isolatie en overige. Uiteraard bent u vrij om hier wel of niet voor te kiezen.

Hoe kan ik een eigen woning bouwen?

Een huis bouwen start met het maken van het ontwerp. Als u een huis laat bouwen door Livingstone gaat u eerst in gesprek met een van onze architecten. We zullen dan eerst uw specifieke ideeën bespreken. Wij zorgen dat uw toekomstige droomvilla aan al uw persoonlijke wensen voldoet en daarnaast ook past binnen de regelgeving op uw kavel.