Inspiratie
Architecten
Werkwijze
Woningstijlen
Woonthema's
Nieuws
Contact

Op zoek naar woninginspiratie?

Vraag ons inspiratieboek aan

Vraag inspiratieboek aan

Sluit venster

Kangoeroewoning

Twee zelfstandige wooneenheden onder één dak

Wat is een kangoeroewoning

Een kangoeroewoning is een woning bestaande uit twee zelfstandige wooneenheden onder één dak: de hoofdwoning en de buidelwoning. Het biedt de mogelijkheid om wel dicht bij elkaar te wonen en voor elkaar te zorgen, zonder in te leveren op uw privacy. Zo worden deze woningen vaak gebruikt om gemakkelijk mantelzorg te verlenen.

Lees meer over de kenmerken

De kenmerken van een kangoeroewoning

De kangoeroewoning is een woonthema dat is ontworpen om gemakkelijk zorg te verlenen en zorg te ontvangen. Ondanks dat er sprake is van twee gescheiden woningen, woont u toch dicht bij elkaar. De woning is te herkennen aan enkele kenmerken:

  • Er is meer ruimte op de begane grond;
  • Het zijn veelal lage woningen;
  • Er is sprake van dubbele bewoning;
  • De kangoeroewoning kan in alle stijlen gebouwd worden.

Kangoeroewoning bouwen met Livingstone

Wilt u graag uw eigen kangoeroewoning laten bouwen, die aan al uw persoonlijke woonwensen en -behoeften voldoet? Livingstone helpt u graag bij het ontwerpen en realiseren van de bouw.

Advies, ontwerp & bouw

Een kangoeroewoning bouwen kan in elke stijl. Tijdens een oriëntatiegesprek bespreken we uw persoonlijke woonwensen, de mogelijkheden van de kavel en kijken we of er een goede klik is. Uw architect gaat samen met u aan de slag om uw maatwerk woning te ontwerpen. Na het ontwerp ontvangt u een gerichte prijsindicatie, waardoor u niet voor verrassingen komt te staan tijdens de bouw. Wij begeleiden u vanaf het eerste idee tot en met de oplevering van uw woning. 

Benieuwd naar de mogelijkheden om uw droomwoning op maat te ontwerpen? Plan vrijblijvend een afspraak en maak kennis met Livingstone.

Maak vrijblijvend een afspraak

Projecten uitgelicht

Over de jaren heen heeft Livingstone talloze villa’s gebouwd door heel Nederland.
Elke woning wordt volledig naar wens en op maat ontworpen.
Bekijk een selectie van onze gerealiseerde projecten in verschillende bouwstijlen.

Over Villa doetinchem

Villa Doetinchem is naar wens van de opdrachtgever ontworpen als meergeneratiewoning; een combinatie van twee zelfstandige woonruimtes onder één dak.

Over Villa Zelhem

Villa Zelhem is een imposant woningontwerp dat speciaal voor onze opdrachtgever is ontworpen! De elegante voorzijde oogt stijlvol en chique waarbij de architect de privacy van onze opdrachtgever perfect weet te waarborgen.

Over Villa Reeuwijk

Deze prachtige landelijk villa is op basis van specifieke woonwensen ontworpen. Dit ontwerp leent zich bij uitstek voor het creëren van een mantelzorgwoning.

Download het gratis inspiratieboek boordervol wooninspiratie

Download inspiratieboek

Over Livingstone

Livingstone ontwerpt en bouwt uw unieke, luxe, maatwerk droomwoning. Samen met onze ervaren en professionele architecten vertalen we uw ideeën naar een exclusief ontwerp op maat om dit vervolgens daadwerkelijk te bouwen. Livingstone ontzorgt u volledig gedurende het proces. Wij zorgen ervoor dat uw toekomstige woning voldoet aan alle eisen, vanaf de allereerste schets tot en met de feestelijke oplevering. Meer weten over Livingstone? Vraag ons inspiratieboek aan of bezoek ons inspiratieplein in Breda om inspiratie op te doen en kennis te maken.

Veelgestelde vragen

Wat is een kangoeroewoning?

Een kangoeroewoning bestaat uit twee zelfstandige wooneenheden. Eén voor de mantelzorger en één voor de ontvanger van de zorg. Dit woonthema biedt de mogelijkheid om snel zorg te verlenen zonder dat u inlevert op privacy.

Wat kost een kangoeroewoning?

De kosten van uw persoonlijke kangoeroewoning zijn volledig afhankelijk van uw wensen. Na een eerste kennismaking plannen we een vervolgafspraak. Hier komen we tot een eerste schets en een prijsindicatie van de bouw.

Hoe bouw ik een kangoeroewoning?

Onze woningen worden volledig op maat gemaakt. Een woning bouwen start met een vrijblijvend gesprek met een van onze architecten. Samen brengen we uw wensen in kaart om vervolgens tot de conceptschets te komen. Wij zorgen ervoor dat uw ontwerp voldoet aan de eisen van de kavel en het bestemmingsplan.

Wat zijn de kenmerken van een kangoeroewoning?

Een kangoeroewoning is een woningconcept dat is ontworpen om meerdere generaties onder één dak te laten wonen, terwijl elke generatie nog steeds een zekere mate van privacy en onafhankelijkheid behoudt. Hier zijn enkele kenmerken van een kangoeroewoning: Er is meer ruimte op de begane grond; Het zijn veelal lage woningen; Er is sprake van dubbele bewoning; De kangoeroewoning kan in alle stijlen gebouwd worden.