Inspiratie
Architecten
Werkwijze
Woningstijlen
Woonthema's
Nieuws
Contact

Op zoek naar woninginspiratie?

Vraag ons inspiratieboek aan

Vraag inspiratieboek aan

Sluit venster

Kavel kopen

Hulp bij de zoektocht naar de juiste kavel

Uw eigen kavel kopen?

Als u de woning van uw dromen wilt bouwen, is het kopen van een kavel een belangrijke eerste stap. Bij Livingstone begrijpen we maar al te goed dat het vinden van de juiste kavel een hele uitdaging kan zijn. Niet alleen omdat het aanbod tegenwoordig schaars is, maar ook door de wet- en regelgeving. Bij Livingstone Villabouw ontzorgen we u graag gedurende het gehele proces, bij het kopen van de kavel tot de realisatie van uw droomvilla.  

Wat komt er kijken bij het kopen van een kavel? 

  • Vaststellen van het budget voor de aanschaf van de kavel;
  • Locatie bepalen (stad of dorp, binnen de bebouwde kom of echt buitenaf);
  • Het vinden van een bouwkavel (denk hierbij aan de grootte van de kavel);
  • Achterhalen van het bestemmingsplan, de bouwvoorschriften en de andere ‘spelregels’ die gelden op de kavel;
  • Ligging van het perceel ten opzichte van de zon.

 

Meer informatie over kavel kopen

Vind uw ideale kavel

Livingstone helpt u graag tijdens de zoektocht naar de geschikte kavel. Twijfelt u bijvoorbeeld nog tussen verschillende kavels? Onze architecten gaan graag samen met u aan tafel om de mogelijkheden van de kavels door te nemen en te kijken of deze aan al uw wensen voldoen. Zo kunt u met een gerust hart de aankoop van uw kavel in gang zetten of afronden. 

Heeft u nog geen kavel op het oog? Neem dan eens een kijkje in ons kaveloverzicht. Met deze handige tool kunt u de huidige beschikbare kavels zien per gemeente, provincie, prijsbereik en oppervlakte.

Een kavel gekocht? Wat nu?

Na het kopen van de kavel komt u in de leukste fase terecht: namelijk het ontwerpen van uw woning. Livingstone heeft jarenlang ervaring met het ontwerpen en bouwen van de meest uiteenlopende woningen en villa’s. Met ons team zorgen wij ervoor dat uw droomwoning perfect in beeld wordt gebracht. 

Onze architecten maken op basis van uw wensen een schets op maat. Uiteraard houden ze er bij het maken van het ontwerp rekening mee, dat deze voldoet aan de geldende bouwvoorschriften en dat het ontwerp optimaal inspeelt op de omgeving en de stand van de zon op de kavel.

De ervaringen
van onze klanten

Wanneer u voor Livingstone kiest, kiest u voor persoonlijke contact, kwaliteit en een ontspannen bouwproces. Livingstone neemt alleen genoegen met het beste voor u én uw woning. En dat is terug te zien in onze villa’s. Benieuwd naar onze gerealiseerde woningen en de ervaringen van de trotse eigenaren van deze droomvilla’s? Lees hun verhalen en kom erachter waarom bouwen met Livingstone de beste keuze is.

"Wij genieten iedere dag van onze Livingstone woning"
Villa Wateringen
Lees meer
"Het totaal hadden we nooit zelf kunnen bedenken"
Villa Leidschendam
Lees meer
"We wilden niets standaard"
Villa Hellevoetsluis
Lees meer
"Onze woning is precies zo geworden zoals wij dat wilden"
Villa Naarden
Lees meer
"Deze Livingstone woning is helemaal voor deze kavel ontworpen"
Villa Zeist
Lees meer
"Het was leuk om met de moodboard creator van Livingstone aan de slag te gaan"
Villa De Kwakel
Lees meer

Een unieke villa op uw kavel

Van een jaren 30 woning, een schuurwoning tot een levensloopbestendige woning, bij Livingstone is alles mogelijk. Samen met onze architecten komt u tot een geheel uniek ontwerp dat voldoet aan al uw wensen. Wij realiseren een villa waar u jaren onbezorgd van kunt genieten. Gedurende het gehele bouwproces is Livingstone het centrale aanspreekpunt voor alle betrokken partijen. Wanneer u kiest voor Livingstone als bouwpartner, kiest u voor persoonlijk contact, kwaliteit en een ontspannen bouwproces. 

Download het gratis inspiratieboek boordervol wooninspiratie

Download inspiratieboek

Over Livingstone

Bij Livingstone hebben we meer dan 40 jaar ervaring in de villabouw en werken we met vaste, lokale aannemers. Bij elk ontwerp wordt er gekeken naar de individuele woonwens en -voorkeur. Als u uw villa laat bouwen door Livingstone maken wij altijd een schets op maat, regelen we het volledige vergunningstraject en verzorgen we een onbezorgd bouwproces. Door onze jarenlange ervaring kunnen we een prettig en gestroomlijnd traject aanbieden en zijn we in staat om in relatief korte tijd de woning van uw dromen te realiseren.

Veelgestelde vragen

Hoe groot moet een kavel zijn voor een vrijstaande woning

De grootte van een kavel voor een vrijstaande woning kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het ontwerp van de woning, het aantal kamers, de gewenste buitenruimte en de locatie. Over het algemeen geldt dat voor een vrijstaande woning een kavel tussen de 400 en 1000 vierkante meter gewenst is, maar dit kan verschillen per gemeente en regio. Het is daarom verstandig om bij de gemeente of bij een architect (van Livingstone) navraag te doen over de specifieke vereisten voor het bouwen van een vrijstaande woning op een kavel in uw regio.

Wat kost een huis laten bouwen op een kavel?

Er zijn verschillende aspecten die de uiteindelijke prijs bepalen. Zo spelen de grootte van het perceel en de villa, uw woonbehoeften en woonwensen, de materiaalkeuzes en het interieur allemaal een rol. Om een duidelijk beeld te krijgen van uw wensen, brengt Livingstone alles in kaart door middel van een woningontwerp en geeft vervolgens een gerichte prijsindicatie van de bouwkosten.

Hoe ziet het bouwproces bij Livingstone eruit?

Het bouwproces van Livingstone begint met een ruwe schets op maat ontworpen aan de hand van uw persoonlijke woonwensen. Indien u akkoord gaat met het ontwerp dan wordt het verder uitgewerkt in 3D. Vervolgens wordt u gekoppeld aan een kopersbegeleider, die u volledig begeleidt gedurende het bouwproces, zodat u zorgeloos kunt genieten van de bouw van uw woning. Wilt u meer weten over het volledige proces? Lees dan hier verder.