Inspiratie
Architecten
Werkwijze
Woningstijlen
Woonthema's
Nieuws
Contact

Op zoek naar woninginspiratie?

Vraag ons inspiratieboek aan

Vraag inspiratieboek aan

Sluit venster

Krapte op de woningmarkt blijft groot

De krapte op de woningmarkt houdt aan. Huizenzoekers hebben gemiddeld de keus uit 3,9 potentiële woningen. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van makelaarsvereniging NVM over de eerste drie maanden van 2019. De kans dat er een woning tussen zit die helemaal naar uw wens is, wordt daardoor kleiner.

Kavel kopen

Met zelfbouw bepaalt u als koper helemaal zelf hoe uw huis eruit komt te zien. Een kavel kopen is de eerste stap! Weet u al in welke gemeente u wilt gaan wonen? Het zoeken naar een geschikt kavel is soms best een uitdaging. Daarom geven we u 7 tips:

  • Houd de locale media goed in de gaten! Vrije kavels zijn vaak erg gewild.
  • Houd websites met te koop staande kavels in de gaten, zoals Bouwkavelonline.nl, Kavelteam.nl en Zelfbouwinnederland.nl.
  • Check altijd het bestemmingsplan. Dit geeft onder andere informatie over hoe hoog er gebouwd mag worden op de kavel, het maximale aantal vierkante meters bebouwing en u kunt zien of er andere gebouwen in de omgeving van de kavel worden gebouwd.
  • Kijk altijd heel goed naar de omgeving van de kavel. Heeft u kinderen? Dan is het prettig als er scholen in de buurt zijn. Ook is de afstand tot andere voorzieningen zoals winkels in veel gevallen van belang.
  • Let goed op de grond. Hoe is de conditie? Ligt er veel puin? Zijn er sporen van verontreiniging? Dat brengt allemaal extra kosten met zich mee waar u wel rekening mee moet (kunnen) houden.
  • Vraag altijd naar de bouwvoorwaarden. In sommige gemeenten is het bijvoorbeeld niet toegestaan om in een bepaalde bouwstijl te bouwen. Dat is wel zo prettig om van tevoren te weten!
  • Denk goed na over de grootte van de kavel. Het huis van uw dromen moet natuurlijk wel op de kavel passen dat u op het oog heeft. Een kleinere bouwkavel betekent dat er meer budget overblijft om te investeren in de woning. Dit is een afweging die u moet maken.

Een huis bouwen: hoe nu verder?

Heeft u de financiering rond en die ene kavel weten te bemachtigen? Een goede eerste stap! Dan kunt u eindelijk met het ontwerp aan de slag.

Bij zelfbouw komt een hoop kijken. Wij ontzorgen u van A tot Z. Van het ontwerp van uw woning tot aan de oplevering nemen wij u alles uit handen! Onze architecten horen graag meer over uw bouwplannen.

U staat er bij ons nooit alleen voor

Livingstone bouwt huizen door heel Nederland. U komt er bij ons nooit alleen voor te staan, wij putten uit decennialange kennis en ervaring. In 7 stappen realiseren we uw droomhuis.

We vertellen u er alles over: Huis bouwen: in 7 stappen realiseren we uw droomhuis

Een huis bouwen roept een hoop vragen op. Logisch! Daarom hebben we de meest gestelde vragen én antwoorden voor u verzameld: Eigen huis bouwen: 9 meest gestelde vragen

Huis laten bouwen? Kies voor Livingstone

Bent u overtuigd en wilt u een eigen huis laten bouwen? Ga voor een woning van Livingstone. Geen standaard prefab woning maar we creëren een uniek woningontwerp gebaseerd op uw persoonlijke woonwensen. Plan een afspraak in met een van onze architecten of vraag ons inspiratieboek aan.

Lees onze andere artikelen om inspiratie op te doen:

❮ Naar nieuwsoverzicht