Inspiratie
Architecten
Werkwijze
Woningstijlen
Woonthema's
Nieuws
Contact

Op zoek naar woninginspiratie?

Vraag ons inspiratieboek aan

Vraag inspiratieboek aan

Sluit venster

Onze bouwmethoden

De bouwmethoden van Livingstone

De bouwmethoden van Livingstone

Er zijn meerdere methoden om de constructie van een woning te bouwen. Livingstone hanteert twee verschillende bouwmethoden voor het realiseren van uw maatwerk woning: CLT-bouw (bouwen met massieve houten elementen) en betonbouw. Benieuwd naar een van deze bouwmethoden voor de bouw van uw unieke droomwoning?

Lees meer

Bouwmethode 1: CLT-bouw

Kiest u voor CLT-bouw, dan kiest u voor duurzaam en circulair bouwmateriaal. Cross Laminated Timber (CLT) is kruislings verlijmd hout dat wordt toegepast als massieve platen van 7 tot 20 centimeter dikte. Deze methode is een volwaardig alternatief voor betonnen wanden en vloeren en ook nog eens duurzaam. Zo levert CLT bij de productie en verwerking minder CO2-uitstoot op dan andere materialen.

Daarnaast zorgt hout voor een gezond en aangenaam binnenklimaat. CLT vormt het constructieve deel van uw op maat ontworpen woning. Voor de afwerking van de buitenzijde staan alle keuzes nog voor u open die u ook met traditionele bouwmethoden heeft.

Bouwmethode 2: Betonbouw

De andere bekende bouwmethode die Livingstone toepast is beton. Dit robuuste materiaal heeft een naadloze constructie en een hoge isolatiewaarde. Betonbouw betekent bij Livingstone een betonnen casco woning op maat. Deze snelle bouwmethode zorgt ervoor dat de volledige bouwtijd van een bouwproject zo kort mogelijk kan worden gehouden. Met de keuze voor beton kiest u voor goede geluidsisolatie, vrijheid in gevelarchitectuur en materiaalkeuze. Daarnaast is een bijkomstig voordeel dat alle leidingen al in de wanden zijn verwerkt. Hierdoor kunt u veel aan de wanden ophangen. 

Proces van de bouw

1

Kennismaking & ontwerp

In een eerste, oriënterend gesprek kijken we samen naar uw wensen en behoeften, de mogelijkheden van uw kavel en geven we advies voor uw droomvilla. Nadat dit in kaart is gebracht, gaat de architect aan de slag met het schetsontwerp. Dit gebeurt allemaal binnen de voorschriften van het bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan van de gemeente. Vervolgens worden het 3D-ontwerp en de prijsopgave aan u gepresenteerd.

 

 

2

Kopersbegeleider

is de overeenkomst getekend en het ontwerp naar wens? Dan neemt uw persoonlijke kopersbegeleider het stokje over. De kopersbegeleider helpt en adviseert u bij het maken van de keuzes over het afwerkings- en comfortniveau en verzorgt de communicatie tussen u als koper en de lokale bouwpartner. Dit zorgt voor een zorgeloos en gestroomlijnd bouwproces, zodat u zorgeloos kunt genieten van de bouw van uw nieuwe woning.

 

 

3

Bouw & oplevering

Nu de voorbereidingen zijn afgerond, kan de bouw beginnen! Samen met onze professionele en ervaren bouwpartners realiseren we uw droomhuis binnen de afgesproken bouwtermijn. Is het bouwproject afgerond? Dan is het tijd voor een feestelijke oplevering en ontkurken we samen de champagne. U kunt nu echt genieten van uw droomvilla!

 

 

 

De ervaringen
van onze klanten

Wanneer u voor Livingstone kiest, kiest u voor persoonlijke contact, kwaliteit en een ontspannen bouwproces. Livingstone neemt alleen genoegen met het beste voor u én uw woning. En dat is terug te zien in onze villa’s. Benieuwd naar onze gerealiseerde woningen en de ervaringen van de trotse eigenaren van deze droomvilla’s? Lees hun verhalen en kom erachter waarom bouwen met Livingstone de beste keuze is.

"Wij genieten iedere dag van onze Livingstone woning"
Villa Wateringen
Lees meer
"Het totaal hadden we nooit zelf kunnen bedenken"
Villa Leidschendam
Lees meer
"We wilden niets standaard"
Villa Hellevoetsluis
Lees meer
"Onze woning is precies zo geworden zoals wij dat wilden"
Villa Naarden
Lees meer
"Deze Livingstone woning is helemaal voor deze kavel ontworpen"
Villa Zeist
Lees meer
"Het was leuk om met de moodboard creator van Livingstone aan de slag te gaan"
Villa De Kwakel
Lees meer

Waarom Livingstone?

Livingstone is gedurende het hele proces het centrale punt voor alle betrokken partijen. Zo kunt u genieten van een onbezorgd bouwproces en na oplevering van uw unieke droomvilla. 

Benieuwd naar de voordelen van een villa laten bouwen bij Livingstone?

  • Uw persoonlijke en unieke villa laten ontwerpen en bouwen, passend bij uw woonwensen;
  • Volledige ontzorging gedurende het hele ontwerp- en bouwproces;
  • Uw droomvilla energiezuinig en duurzaam laten bouwen;
  • Kennis en advies met betrekking tot het kopen van een kavel en de mogelijkheden;
  • Woningontwerp en woningbouw bij één partner;
  • Onbezorgd genieten van het hele (bouw)proces en uw toekomstige villa!


Benieuwd naar de mogelijkheden? Maak vrijblijvend een afspraak voor meer informatie en advies.

Veelgestelde vragen

Wat is een bouwmethode?

De bouwmethode is de manier waarop het casco (de hoofdstructuur) van uw nieuwe woning wordt opgezet: bijvoorbeeld met Beton of Cross Laminated Timber.

Wat is CLT-bouw?

CLT-bouw staat voor Cross Laminated Timber (CLT). CLT is hout dat kruislings is verlijmd met minimaal drie massieve platen van 7 tot 20 centimeter dikte. Zo heeft het dezelfde sterkte en toepassingsmogelijkheden als beton. Een handige en duurzame keuze om uw woning te bouwen.

Wat is betonbouw?

Betonbouw is een bouwmethode met geprefabriceerde betonnen wanden met een naadloze constructie en hoge isolatiewaarde. Beton is een snelle manier om een woning te bouwen omdat de volledige bouwtijd van een bouwproject zo kort mogelijk wordt gehouden.

Hoe ziet het bouwproces eruit?

Tijdens een eerste, oriënterend gesprek kijken we samen naar uw woonwensen, -behoeften en naar de mogelijkheden op uw kavel. Daarna gaat de architect aan de slag met een eerste schetsontwerp. Nadat u akkoord bent, wordt de woning in 3D uitgewerkt. Is de overeenkomst getekend en is het 3D ontwerp helemaal naar wens? Dan zal uw persoonlijke kopersbegeleider u verder begeleiden bij het maken van de juiste keuzes op het gebied van afwerking en comfort. Benieuwd naar het volledige proces? Lees meer.