Inspiratie
Architecten
Werkwijze
Woningstijlen
Woonthema's
Nieuws
Contact

Op zoek naar woninginspiratie?

Vraag ons inspiratieboek aan

Vraag inspiratieboek aan

Sluit venster

Schuurwoning bouwen: 6 verschillende woningen

Wilt u een schuurwoning bouwen? Dan bent u bij Livingstone aan het juiste adres! Livingstone bouwt schuurwoningen door heel Nederland.

Op onze website tonen wij u talloze verschillende ontwerpen ter inspiratie. Heeft u wensen die niet in lijn liggen met een van onze inspiratievilla’s? Geen probleem! Samen met een architect wordt een volledig nieuw ontwerp gemaakt.

Al onze woningen worden op maat ontworpen door onze architecten en ontwerpers. In dit artikel vindt u zes schuurwoningen ter inspiratie. Bent u op zoek naar meer inspiratie? Vraag dan ons inspiratieboek aan!

1. Exclusieve schuurwoning met een imposant uiterlijk

Villa Arkel is een exclusieve schuurwoning en dankt het imposante uiterlijk vooral aan de rieten kap die aan beide zijden volledig doorloopt tot aan de grond. De gevel aan de achterzijde van de woning is voorzien van grote raampartijen. Veel lichtinval is dus gegarandeerd! Deze villa is ontworpen door Niels Coremans.

schuurwoning bouwen

2. Een karakteristiek, landelijk ontwerp

Villa Koelbroeck heeft een stijlvolle uitstraling dankzij de veranda en de fraaie schoorsteen met haard. Dit, in combinatie met van de opvallende asymmetrische rieten kap tot aan de grond en de zwarte gepotdekselde gevelbekleding, maakt dit ontwerp indrukwekkend en exclusief. Deze villa is ontworpen door Richard Martens.

schuurwoning bouwen

3. Een schuurwoning met een schitterende afwerking

De gevels van Villa Abcoude zijn bekleed met gemodificeerde houten panelen waardoor onze opdrachtgever hier tien jaar zorgeloos en onderhoudsvrij van kan genieten.

De authentieke, schuifbare barndeuren voor de entree geven het ontwerp een karakteristiek uiterlijk. Ook de achterzijde is een plaatje. De verspringende gevels en dakvorm in combinatie met de imposante schoorsteen maken het totale ontwerp extra sfeervol. Deze villa is ontworpen door Richard Martens.

schuurwoning

4. Schuurwoning met moderne invloeden

De asymmetrische kap met stijlvolle vlakke pannen loopt aan één kant volledig door tot aan de grond en geeft de woning een speels uiterlijk. De gevels zijn gemetseld in een warme rode steen en hebben fraaie detailleringen.

De moderne stijlinvloeden zijn terug te vinden in de strakke belijningen en de royale raampartijen met donkere kozijnen. Villa Mierlo is een exclusieve schuurwoning met moderne invloeden. Deze villa is ontworpen door Niels Coremans.

5. Levensloopbestendige schuurwoning bouwen?

Deze unieke, levensloopbestendige woning is ontworpen in een landelijk stijl met zwarte gepotdekselde delen. Opvallend is de combinatie van de dakpannen met het riet als dakbekleding. Ook de robuuste schoorsteen, gemetseld in een donkere kleur, is een echte blikvanger. De strak vormgegeven erker aan de zijkant van deze schuurwoning zorgt voor veel natuurlijk lichtinval. Villa Riel is ontworpen door Niels Coremans.

schuurwoning

6. Landelijk & robuust

Villa Lisse is een comfortabele schuurwoning. De combinatie van verschillende bouwmaterialen maakt dit ontwerp echt uniek en dankzij de twee inpandige veranda’s staat deze schuurwoning in optimale verbinding met de tuin. De houten detailleringen op de entree en eerste verdieping geven de schuurwoning een natuurlijke uitstraling. Deze villa is ontworpen door Marco Bakkers.

bouwen schuurwoning

Een eigen schuurwoning bouwen?

Bent u overtuigd en wilt u een eigen schuurwoning bouwen? Ga dan voor een maatwerk villa van Livingstone. Wij realiseren graag de villa van uw dromen!

Wilt u meer weten? Vraag ons inspiratieboek aan of maak een afspraak met een van onze architecten.

❮ Naar nieuwsoverzicht