Inspiratie
Architecten
Werkwijze
Woningstijlen
Woonthema's
Nieuws
Contact

Op zoek naar woninginspiratie?

Vraag ons inspiratieboek aan

Vraag inspiratieboek aan

Sluit venster

Villa bouwen met Livingstone

Villa's op maat en een volledig ontzorgd bouwproces.

Samen realiseren we uw droomwoning

Wilt u uw eigen luxe villa laten bouwen? Livingstone bouwt villa’s door heel Nederland. We bieden verschillende soorten villa’s aan die compleet naar uw wensen en eisen kunnen worden gebouwd. Ook als uw wensen niet geheel in lijn liggen met één van onze bestaande woningen, dan kunnen wij u helpen. Onze architecten ontwerpen uw nieuwe woning geheel naar uw persoonlijk woonwens, tot in detail nauwkeurig. Hierbij letten we natuurlijk ook altijd op de regelgeving die in uw gemeente en op uw kavel van toepassing is.

Maak een vrijblijvende afspraak

Voordelen van een villa laten bouwen

Kiest u voor het laten bouwen van een villa? Dan geniet u bij Livingstone van de volgende voordelen:

  • U realiseert een villa die volledig past bij uw woonwensen;
  • Bij Livingstone wordt u volledig ontzorgd gedurende het gehele ontwerp- en bouwproces.
  • Uw nieuwbouwwoning is voorzien van goede isolatie en een energiezuinig label;
  • U kiest voor een gloednieuwe woning, waardoor de indeling perfect past bij uw woonwensen en uw ook geen verborgen gebreken aan zult treffen.

Een villa in unieke stijl

Bij Livingstone realiseren we graag de villa van uw dromen. U kiest daarom geheel zelf voor een architect. Zo bent u zeker dat uw woonwensen worden vertaald naar uw ideale schets. Bij Livingstone kunt u terecht voor een woning in elk type bouwstijl. Of uw voorkeur nu uitgaat naar een schuurwoning, levensloopbestendige woning, jaren 30 woning, notariswoning, een moderne of landelijke woning, de mogelijkheden zijn eindeloos. Onze architecten helpen u graag verder met een woningontwerp op maat.

Wat kost een villa bouwen?

De kosten van het bouwen van een villa zijn sterk afhankelijk van verschillende aspecten. Zo kunt u denken aan de grootte van uw kavel, de woonstijl en de grootte van uw villa en het interieur wat u voor ogen heeft. Nadat uw wensen volledig in kaart zijn gebracht, worden bij Livingstone direct de kosten inzichtelijk gemaakt. Zo heeft u naast het ontwerp van uw woning ook direct de kosten op een rij.

1

Het ontwerp en de prijsopgave

Tijdens de kennismaking gaan we, op basis van uw persoonlijke wensen, aan de slag met uw schetsontwerp. Hierbij houden we rekening met de voorschriften van het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan van de gemeente, maar uiteraard ook met de ligging van de kavel. Het ontwerp en de prijsopgave worden vervolgens samen aan u gepresenteerd.

2

Uw toekomstige villa in 3D

U wilt natuurlijk weten hoe uw villa er straks precies uit komt te zien. Daarom presenteren wij het ontwerp van uw villa in 3D. Hierna zetten we samen met u alle puntjes op de i. Wanneer u akkoord bent, leggen wij uw woningontwerp voor aan de Welstandscommissie van uw gemeente.

3

Omgevingsvergunning en aannemingsovereenkomst

Nadat goedkeuring welstand is ontvangen, wordt de omgevingsvergunning aangevraagd. Ook stellen we de aannemingsovereenkomst op tussen u en onze bouwpartner. De bouw van uw droomvilla gaat nu bijna van start!

Villa bouwen: we gaan van start!

Als de omgevingsvergunning onherroepelijk is verklaard, dan is het tijd om daadwerkelijk te starten met het bouwen van uw nieuwe villa. Livingstone bestelt het casco en de bouwpartner bereidt de bouw voor en legt de fundering. Daarna wordt binnen enkele weken de cascowoning geplaatst en kan de afbouw beginnen.

Livingstone bouwt altijd onder Woningborg-garantie. Dit betekent dat de bouw van uw woning altijd is gegarandeerd. De garantieverplichtingen op de bouwkwaliteit worden altijd nagekomen.

Oplevering van uw droomvilla

Is de bouw van uw exclusieve villa helemaal gereed? Dan wordt er een grondige kwaliteitscontrole uitgevoerd. Vervolgens wordt u uitgenodigd voor de feestelijke oplevering!

Bekijk onze gerealiseerde villa’s

Livingstone heeft over de jaren heen villa’s ontworpen en gebouwd door heel Nederland. Bekijk hieronder een selectie van onze projecten.

Over Villa De Kwakel

Deze moderne villa springt in het oog dankzij het contrasterend kleurgebruik in de gevels. De strakke belijning en royale raampartijen zorgen voor een stijlvol en licht geheel.  De veranda, tussen de woning en de berging, en het zwembad in de tuin zorgen voor een luxe uitstraling.

Over Villa Haastrecht

Villa Haastrecht is een moderne variant van een schuurwoning. Opvallend is de robuuste entree van twee verdiepingen hoog. Deze tijdloze villa valt op door de eenvoud in belijning en het warme kleurgebruik in de gevels. De verspringing in de achtergevel geeft het ontwerp een speels karakter.

Over Villa Maasdam

Villa Maasdam is een exclusieve, op maat ontworpen schuurwoning met bijpassende vrijstaande berging. Opvallend zijn het stijlvolle kleurgebruik en de schitterende houten elementen. De voorzijde van de woning oogt speels dankzij het wisselend lijnenspel in de gevel.

Download het gratis inspiratieboek boordervol wooninspiratie

Download inspiratieboek

De ervaringen
van onze klanten

Wanneer u voor Livingstone kiest, kiest u voor persoonlijke contact, kwaliteit en een ontspannen bouwproces. Livingstone neemt alleen genoegen met het beste voor u én uw woning. En dat is terug te zien in onze villa’s. Benieuwd naar onze gerealiseerde woningen en de ervaringen van de trotse eigenaren van deze droomvilla’s? Lees hun verhalen en kom erachter waarom bouwen met Livingstone de beste keuze is.

"Wij genieten iedere dag van onze Livingstone woning"
Villa Wateringen
Lees meer
"Het totaal hadden we nooit zelf kunnen bedenken"
Villa Leidschendam
Lees meer
"We wilden niets standaard"
Villa Hellevoetsluis
Lees meer
"Onze woning is precies zo geworden zoals wij dat wilden"
Villa Naarden
Lees meer
"Deze Livingstone woning is helemaal voor deze kavel ontworpen"
Villa Zeist
Lees meer
"Het was leuk om met de moodboard creator van Livingstone aan de slag te gaan"
Villa De Kwakel
Lees meer