Inspiratie
Architecten
Werkwijze
Woningstijlen
Woonthema's
Nieuws
Contact

Op zoek naar woninginspiratie?

Vraag ons inspiratieboek aan

Vraag inspiratieboek aan

Sluit venster

Tijdloze villa bouwen: 6 voorbeelden

Wilt u een tijdloze villa bouwen? De neutrale architectuur van een tijdloze villa leent zich uitstekend om geheel naar uw wensen en uw eigen stijl vorm te geven. Daarnaast is deze stijl geschikt om op een natuurlijke wijze in te passen in de omgeving waar het huis gebouwd wordt. Ruimtelijk en open of juist compact en knus? U kunt alle kanten op!

Op onze website tonen wij u talloze verschillende ontwerpen ter inspiratie. Wilt u direct zelf aan de slag? In samenspraak met onze architect kunt u uw eigen invulling geven aan uw tijdloze villa.

In welke stijl wilt u uw tijdloze villa bouwen? We lichten een aantal tijdloze villa stijlen toe.

1. Fraai ontwerp in kempische stijl

Zoekt u een sfeervolle tijdloze villa? Denk dan eens na over een villa in kempische stijl De verspringende gevel en goothoogte geven deze villa een speels karakter.

2. Een villa met een eigenwijze look!

Onderstaande villa heeft een eigenwijze look. Kenmerkend door de architectuur met een vleugje ‘’Frank Lloyd Wright’’ met Amerikaanse invloeden. Een villa met subtiele details. Zo loopt de betonnen spekband door in de roedenverdeling. En de mooie dakpannen zorgen voor een bijzondere horizontale belijning.

Of wat denkt u van de veranda? Die wordt niet door één maar door twee kolommen ondersteund. Het vrije ontwerp zien we overal terug!

3. Jaren ’20 van de vorige eeuw

Onderstaande villa is deels geïnspireerd op de bouwstijl uit de jaren ‘20 van de vorige eeuw. Dit ziet u terug in het materiaalgebruik zoals het arduin in de raamdorpels en de deuromlijsting van de voordeur.

4. Toegankelijke villa bouwen?

Heeft u een breed kavel en wilt u een toegankelijke villa bouwen? De verspringende goothoogten geven onderstaande woning een speelse uitstraling. Het accent ligt bij deze villa op de benedenverdieping en biedt veel variatiemogelijkheden. Door de riante slaapkamer en badkamer op de begane grond, is het een levensloopbestendige woning.

5. Herinnering aan het grote denken

In de Gouden Eeuw konden de Nederlandse handelslieden groots denken. Dat was terug te zien in hun woningen: ruim van opzet en fraai gedecoreerd. Onderstaande villa is royaal qua omvang en voorzien van een garage, overdekte entree, twee erkers en een fraaie veranda.

6. Compacte villa met mansardekap

Door een mansardekap beschikt u over veel ruimte op de verdieping. Onderstaande villa beschikt over deze bijzondere kapvorm. U kunt kiezen voor dakpannen of een leien of rieten dakbedekking. Villa Molenaer is een ideaal ontwerp voor smalle kavels.

Wilt u een eigen villa bouwen?

Een eigen villa of huis bouwen? Ga dan voor een tijdloze villa van Livingstone. Geen standaard prefab woning maar we creëren een uniek woningontwerp gebaseerd op uw persoonlijke woonwensen. Bekijk onze villa’s om inspiratie op te doen of ga samen met een van onze architecten aan de slag met het ontwerpen van uw droomhuis.

Wilt u meer weten? Vraag ons inspiratieboek aan of maak een afspraak op ons inspiratieplein.

Wilt u inspiratie opdoen voor andere bouwstijlen? Lees dan dit artikel eens:

❮ Naar nieuwsoverzicht