Inspiratie
Architecten
Werkwijze
Woningstijlen
Woonthema's
Nieuws
Contact

Op zoek naar woninginspiratie?

Vraag ons inspiratieboek aan

Vraag inspiratieboek aan

Sluit venster

Wat doet een architect van Livingstone?

In dit artikel vertellen we u wat onze architecten voor u kunnen betekenen bij het realiseren van uw woondromen!

Bij het bouwen van een villa komt veel kijken. Misschien heeft u al een een stuk grond op het oog. Misschien heeft u nog geen idee wat de beste plek is voor uw nieuwbouwhuis. Het begint met het zoeken naar een geschikt kavel! Tegelijkertijd worden woonwensen en -dromen op papier gezet. De volgende stap? Dat is de bouwgrond kopen!

villa bouwen

Twijfelen jullie of de kavel geschikt is voor jullie droomhuis? Lees dan het volgende artikel: Kavel kopen: waar moet u op letten?

Villabouw door onze architecten

Vaak hebben opdrachtgevers al een globaal idee van hun droomhuis. Het is vervolgens aan de architect om dat idee vorm te geven. Bij Livingstone zijn zes architecten en ontwerpers werkzaam. Stuk voor stuk professionals met jaren ervaring. Ze gaan geen uitdaging uit de weg en halen plezier uit het realiseren van uw woondromen.

villabouw
Architect Niels Coremans

De stijl van de woning is een van de belangrijkste punten waarmee de architect zich bezighoudt. Door daar tijdens iedere stap in het ontwerpproces rekening mee te houden, wordt ervoor gezorgd dat alles visueel klopt.

Het resultaat? Prachtige woningontwerpen in allerlei bouwstijlen, die de basis vormen voor woningen die helemaal aansluiten bij de wensen van de opdrachtgevers. Volledig op maat!

schets

Villa ontwerpen: het proces

Tijdens het eerste gesprek worden jullie wensen en de mogelijkheden besproken. Hierbij wordt rekening gehouden met de voorschriften van het bestemmingsplan van de gemeente waarbinnen de kavel zich bevindt.

Vervolgens gaat een van onze architecten aan de slag met een schetsontwerp en een bijbehorende prijsopgave.

In de daaropvolgende gesprekken wordt het schetsontwerp uitgewerkt tot een gedetailleerd, definitief 3D ontwerp waarin diverse opties vastgelegd worden. De woning komt zo echt tot leven.

Hieronder vindt u zo’n 3D ontwerp. Benieuwd naar onze andere 3D woningontwerpen? Bekijk hier het overzicht.

Het definitieve ontwerp wordt ingediend bij de gemeente, zodat zij het kunnen toetsen op het bestemmingsplan en voor kunnen leggen aan de welstandscommissie. Wordt het ontwerp goedgekeurd? Dan kan de bouw beginnen!

Volledig op maat ontwerp villa

Livingstone bouwt in heel Nederland prefab casco woningen met een traditioneel afgewerkte buitenkant. Villabouw, volledig op maat. Geen standaard prefab woning dus, maar wél de voordelen van een prefab casco. Want doordat een deel van de woning off-site geprefabriceerd wordt, kunnen we uw villa een stuk sneller realiseren. Welkom thuis!

❮ Naar nieuwsoverzicht