Inspiratie
Architecten
Werkwijze
Woningstijlen
Woonthema's
Nieuws
Contact

Op zoek naar woninginspiratie?

Vraag ons inspiratieboek aan

Vraag inspiratieboek aan

Sluit venster

Wat is een prefab woning?

Een prefab woning is woning waarvan de grootste bouwonderdelen in een fabriek worden gebouwd. Denk hierbij aan het dak, de binnen- en buitenmuren en de vloeren. Het grote voordeel van prefab is dat de woning heel snel kan worden opgeleverd.

Hoe werkt dat bij Livingstone?

Livingstone biedt geen standaard prefab woning, maar wél de voordelen van een prefab casco. Hierdoor kan een Livingstone villa in zestien weken gebouwd worden, inclusief badkamer, schilderwerk en zelfs de aanleg van een tuin.

Hoe dat kan? Livingstone houdt het volledige proces in eigen had. Hierdoor kan een efficiënte voorbereiding plaatsvinden en wordt de doorlooptijd van de bouw beperkt. Ook werken we altijd met vaste partners.

prefab woning

Maatwerk villa met voordelen prefab casco

Een prefab woning wordt ook wel een cataloguswoning genoemd. Hierin verschillende villa’s van Livingstone. Onze architecten zorgen altijd voor een maatwerk woning of maken een volledig nieuw ontwerp, afgestemd op uw wensen en eisen.

Hoe dat in zijn werk gaat? We beginnen natuurlijk altijd met een kennismaking. Tijdens dit eerste gesprek vertellen we u over de mogelijkheden en vragen we u naar uw wensen met betrekking tot de villa.

Vervolgens wordt er een schetsontwerp en prijsopgave gemaakt. In het definitief 3D ontwerp leggen we diverse opties vast.

Bij akkoord leggen we het plan voor aan de Welstandscommissie van uw gemeente. Na goedkeuring welstand vragen wij de omgevingsvergunning aan en stellen we de aannemingsovereenkomst op tussen u en onze vaste bouwpartner.

Als de omgevingsvergunning onherroepelijk is, dan is het tijd om te starten met het bouwen van uw droomhuis! Livingstone bestelt het casco. Onze bouwpartner bereidt de bouw voor en legt de fundering. Daarna wordt binnen enkele weken de cascowoning geplaatst en kan de traditionele afwerking starten.

Livingstone bouwt altijd onder Woningborg-garantie. Wanneer de woning klaar is wordt u uitgenodigd voor de oplevering van uw woning. Welkom Thuis!

Meer weten?

We bieden u talloze keuzemogelijkheden in onder andere dakpannen, binnen- en buitendeuren, zonnepanelen, plafondhoogtes, trappen en nog veel meer. Nieuwsgierig geworden? Bezoek dan ons inspiratieplein in Breda of vraag ons inspiratieboek aan.

❮ Naar nieuwsoverzicht