Inspiratie
Architecten
Werkwijze
Woningstijlen
Woonthema's
Nieuws
Contact

Op zoek naar woninginspiratie?

Vraag ons inspiratieboek aan

Vraag inspiratieboek aan

Sluit venster

Zeer energiezuinig of energieneutraal huis bouwen?

We zijn er ons steeds bewuster van dat we energiezuiniger moeten leven. Een grote stap hierin is energiezuinig of energieneutraal wonen. Tegenwoordig zijn er ook steeds meer wetten en eisen die ervoor zorgen dat mensen energiezuiniger moeten gaan leven. Wist u bijvoorbeeld dat sinds 1 januari 2021 alle nieuwe gebouwen moeten voldoen aan de BENG-eisen (Bijna Energie Neutraal Gebouw)? Als u uw woning laat bouwen door Livingstone zorgen wij ervoor dat deze aan de nieuwe wetten en eisen voldoet. 

Energieneutraal bouwen met Livingstone

Bij Livingstone geloven we dat energieneutraal bouwen de toekomst heeft. Een huis is energieneutraal wanneer er over een jaar bekeken, netto geen energie afkomstig van fossiele of nucleaire brandstoffen van buitenaf nodig is. De benodigde energie wordt bijvoorbeeld door zonnepanelen opgewekt. 

Naast het zelf opwekken van energie is het ook belangrijk om andere maatregelen te treffen. Zoals een goede isolatie van het huis. Dit zorgt ervoor dat de warmte beter binnen blijft. Bij Livingstone doen we dit door isolatie in de muren, vloeren en het dak te plaatsen. We zorgen er zo voor dat er zo min mogelijk energie verloren gaat.

energieneutraal wonen

Livingstone biedt geen standaard prefab huis, maar enkel woningen die geheel op maat gemaakt zijn. We kunnen dus altijd met een passende oplossing komen voor uw situatie. Het voordeel van Livingstone is dat u uw droomhuis kan laten ontwerpen dat toch aan alle BENG-eisen voldoet. Onze architect houdt dan met alle wetten en het bestemmingsplan van de gemeente rekening en zorgt ervoor dat uw droomhuis gerealiseerd kan worden. Tijdens de bouw van uw woning werken we altijd samen met vaste en betrouwbare partners, zodat we uitstekende kwaliteit blijven leveren aan onze klanten. 

Nul op de meter woning

Misschien heeft u ook wel eens gehoord van een Nul op de meter-woning? Er is maar een klein verschil tussen een energieneutrale woning en Nul op de Meter-woning. Bij een Nul op de Meter-woning wordt er gedurende het jaar evenveel energie opgewekt als gebruikt (zowel voor het gebouw als voor de gebruikers). Terwijl bij een energieneutraal huis gedurende het jaar, netto geen energie afkomstig is van fossiele of nucleaire brandstoffen van buitenaf. 

Een duurzame villa laten bouwen door Livingstone?

Wilt u graag een energieneutrale woning laten bouwen? Livingstone bouwt graag een villa voor u op maat dat aan al uw wensen voldoet. Wij zorgen ervoor dat u tijdens het gehele bouwproces ontzorgd wordt, zodat het bouwen van uw huis een feestje blijft! Met een energiezuinige villa van Livingstone bent u voorbereid op de toekomst. 

Bent u benieuwd naar onze villa’s? Vraag ons inspiratieboek aan of maak een afspraak op ons inspiratieplein.

❮ Naar nieuwsoverzicht