Inspiratie
Architecten
Werkwijze
Woningstijlen
Woonthema's
Nieuws
Contact

Op zoek naar woninginspiratie?

Vraag ons inspiratieboek aan

Vraag inspiratieboek aan

Sluit venster

Zelf huis bouwen versus bestaande woning kopen

Het is tijd voor iets anders, iets nieuws. Jullie willen verhuizen. Eindelijk die woondroom waarmaken. Maar waar kies je dan voor? Zelf bouwen of zoeken naar een bestaande woning die aansluit op jullie wensen?

Twijfelt u tussen zelf bouwen en een bestaande woning? In dit artikel zetten we de voordelen van zelf bouwen voor u op een rijtje.

Villa

Kavel kopen: genoeg keuze

Door de krapte op de woningmarkt wordt de kans dat u uw droomwoning vindt kleiner en kleiner. Een logische keuze kan daarom zijn om zelf te bouwen. De eerste stap is dan: een kavel kopen.

Er staan honderden kavels te koop in Nederland. Genoeg keuze dus! Kijk maar eens in ons kaveloverzicht.

Ontwerp op maat

Het grote voordeel van zelf bouwen is natuurlijk dat het woningontwerp helemaal op maat kan worden gemaakt. Onze architecten houden wel van een uitdaging! Zij brengen uw woonwensen en ideeën graag tot leven in een uniek ontwerp.

Het creëren van uw droomvilla begint bij het maken van een goed ontwerp, gevolgd door het maken van de juiste keuzes op afwerkings- en comfortniveau, elektra en duurzaamheid. Livingstone begeleidt u bij het volledige traject.

Daarnaast helpen wij ook bij de procedure rondom het aanvragen van vergunningen bij de gemeente, het maken van de juist keuzes met betrekking tot interieur, tuin, keuken enzovoorts en nog veel meer. Omdat we samenwerken met verschillende partners kunt u alles met een gerust hart uit handen geven.

Geen onvoorziene kosten

Bij bestaande bouw kunt u te maken krijgen met onvoorziene kosten, bijvoorbeeld wanneer de woning moet worden verbouwd. Laat u zelf een huis bouwen, dan weet u bij aanvang exact wat de kosten zijn voor de complete woning.

Livingstone bouwt altijd onder Woningborg-garantie. Dat betekent dat de bouw van uw woning altijd is gegarandeerd en dat er een grondige kwaliteitscontrole wordt uitgevoerd. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken tijdens, maar ook tot jaren na, de bouw van uw villa.

Energiezuinige woning

Laat u een nieuwe woning bouwen, dan kunt u direct kiezen voor slimme, energiezuinige oplossingen. Zonnepanelen, aardwarmtepomp, extra isolatie, driedubbel glas; het zijn enkele van de duurzame toepassingen die Livingstone aanbiedt.

Klinkt goed nietwaar; een duurzame nieuwe woning, klaar voor de toekomst!

Plezier van de eerste paal tot de laatste dakpan!

Zelf bouwen is ontzettend leuk! Geniet van de voorpret wanneer de schetsen steeds meer vorm krijgen, de eerste paal wordt geslagen, het casco wordt geplaatst, het hoogste punt wordt bereikt, de eerste steen wordt gelegd en wanneer het oplever-moment nadert.

Het hele proces neemt vanaf de eerste afspraak, in de meeste gevallen, zo’n anderhalf jaar in beslag.

Familie Van der Niet over zelf bouwen met Livingstone: “Wij hebben nooit geweten dat zelf bouwen zo onvoorstelbaar leuk, spannend en inspirerend kon zijn. Telkens als wij bij het huis kwamen, zagen wij het groeien en steeds meer naar ons toe komen: van de eerste paal tot de laatste pan. Het is echt ons huis, wij hebben ieder hoekje geboren zien worden.”

Bezoek ons inspiratieplein!

Livingstone creëert en realiseert voor u een unieke woning die voldoet aan al uw woonwensen. Geen standaard prefab woning dus, maar wél de voordelen van een prefab casco. Hierdoor kan een Livingstone villa in zestien weken gebouwd worden, inclusief badkamer, schilderwerk en zelfs de aanleg van een tuin. Huizen bouwen doen we door heel Nederland.

Wilt u meer weten? Vraag ons inspiratieboek aan of maak een afspraak met een van onze architecten.

inspiratieplein

Op ons inspiratieplein in Breda vindt u vier volledig ingerichte inspiratievilla’s en kunt u zien uit welke dakpannen, bakstenen, binnen- en buitendeuren, trappen en nog veel meer u kunt kiezen.

❮ Naar nieuwsoverzicht